Raději zešílet v divočině - Divadlo Archa

8.10.2021, 19:00 – 9.10.2021, 21:00

Odchod do divočiny jako pokus o nový začátek a radikální sebeurčení. O osobní či společenskou reformu. O vlastní utopii. O samotu. Co je to za civilizaci, ve které se knihy o útěku z ní stávají bestsellery?

Raději zešílet v divočině - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

19.00 lektorský úvod
20.00 představení Raději zešílet v divočině

utopie z okraje

V půlce devatenáctého století se americký filosof Henry David Thoreau stáhl z města do lesů u jezera Walden, aby v podmínkách prostého a soběstačného života znovupromyslel úděl moderního člověka. On i jeho dnešní následovníci, dobrovolní vyhnanci a samotáři z knih rozhovorů Aleše Palána, svým způsobem života zpochybňovali samotné základy naší existence ve společenském systému dávno před tím, než jimi otřásla globální pandemie. Neukazují nám nyní, co je třeba změnit, abychom v něm nezešíleli?

Anna Davidová (1984) se svou snivou režijní poetikou a temperamentní obrazivostí zařadila mezi nejvýraznější  režijní talenty mladé generace. Ještě coby režisérka na volné noze vytvořila v Divadle Husa na provázku několik inscenací vysoce ceněných diváky i odbornou veřejností. V letech 2019 až 2021 byla uměleckou šéfkou. Získala Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku.

Kredity

Režie: Anna Davidová
Dramaturgie: Martin Sládeček
Scéna: Jan Štěpánek
Kostýmy: Hana Knotková
Hudba: Ivan Acher
Inspice: Lenka Jirků a Hana Senková
Foto: Patrik Borecký

Účinkují:
Dalibor Buš
Růžena Dvořáková
Vladimír Hauser
Ivana Hloužková
Milan Holenda
Dušan Hřebíček
Ondřej Kokorský
Jan Kolařík
Sylvie Krupanská
Tereza Marečková
Marek Pospíchal

Premiéra: 10. září 2021, Divadlo Husa na provázku, Brno