K.Š.E.F.T. v Činoherním klubu

20.9.2021, 19:30 – 23.10.2021, 21:50

Co nejlepšího dát synovi k pětadvacátým narozeninám? Prostitutku. Hra daleko vtipnější a vážnější, než čekáte, o různých podobách lásky.

K.Š.E.F.T. v Činoherním klubu
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Milující rodiče objednají pro svého syna prostitutku, aby ho připravila o panictví a pomohla mu tak udělat další krok k dospělosti. Jackovi je sice pětadvacet, ale trpí lehkou mentální poruchou a jeho dosud nejvíc vzrušující interakcí se ženou bylo, když na něj mrkla pokladní v supermarketu, a on do ní byl kvůli tomu půl roku zamilovaný.
Každý si od Juliiny návštěvy slibuje něco trochu jiného; a nikoho nenapadne, že by pečlivě plánované dvě hodiny měly nějak narušit chod celé rodiny…

JACK: KOLIKRÁT MUSÍ ČLOVĚK NĚKOHO POTKAT, ABY HO MOHL MILOVAT?

Máme všichni stejné právo na to být milováni? Máme všichni právo na intimitu a sex?
Chceme se o své blízké postarat a udělat pro ně to nejlepší, jsme ale připraveni dát jim svobodu? Je to, co si pro ně přejeme, to, co skutečně potřebují?
Hra o citlivých tématech, vtipná, dojemná a natolik přímá a upřímná, že nabízí čerstvý pohled na stereotypy ve vztazích, které žijeme, a předsudky, které míváme.
Něco se za peníze dá koupit – ale to podstatné ne.

JULIE: VÁŠ MANŽEL DĚLÁ VŠECHNU PRÁCI A VŠECHNO PLATÍ A NA OPLÁTKU VY VAŘÍTE A UKLÍZÍTE A STARÁTE SE O DĚTI A PŘÍLEŽITOSTNĚ MU DOVOLÍTE SI S VÁMI ZASOULOŽIT.

ANTONIE: TO SE V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEDÁ SROVNÁVAT.

JULIE: ANO, JÁ NEMUSÍM VAŘIT A UKLÍZET.

Sarah Page je mladá britská dramatička, dramaturgyně a scenáristka. Hru oceňovanou kritikou i diváky K.Š.E.F.T. (Punts) napsala v roce 2016. Ústřední myšlenka hry vyšla z rozhovorů autorky se sexuálními pracovnicemi.

DIVÁCI MOHOU OČEKÁVAT, ŽE SE ZASMĚJÍ A SNAD JE TO I TROCHU DOJME. A TAKY BY MĚLI BÝT PŘIPRAVENÍ NA TO, ŽE JSOU TAM TU A TAM DRSNÉ VTIPY. JE TO PŘEDSTAVENÍ, NA KTERÉM SI RADĚJI NESEDEJTE VEDLE SVÝCH RODIȧ A KTERÉ NEDOPORUČUJI NIKOMU NA PRVNÍ RANDE.

Sarah Page