Okruh mezi vznešenými kostely a kavárnami – poznejte Litoměřice za STOVKU!

1.7.2021 – 31.8.2021, 23:59

Historickou perlu Českého středohoří – město Litoměřice můžete letos poznat díky letnímu okruhu, který nabízí 5 památek za 100 Kč s odměnou pro dospělé i děti.

Okruh můžete absolvovat během letních prázdnin – od 29. června do 29. srpna vždy od úterý do neděle. Otevřen pak zůstane ještě první tři zářijové víkendy.

Za jeden voucher navštívíte hned několik památek. Dostanete se na vyhlídkovou věž i do samotné katedrály sv. Štěpána na Dómském pahorku.  Turistům je otevřen kostel Všech svatých na Mírovém náměstí, kostel sv. Jakuba i „červený kostel“ Zvěstování Panny Marie. V tom bude navíc během celého léta probíhat unikátní výstava Zjevení přírody.

Celý okruh je možné projít s dětmi, které dostanou „Hravého průvodce“ se zajímavými úkoly! 

lito_02

Už za tři vstupy můžete čerpat odměnu – kávu ve fairtradové kavárně Fér Kafe v parku Václava Havla, domácí limonádu pro děti nebo láhev piva v Biskupském pivovaru u sv. Štěpána.  Výběr je na vás. 

Památky lze navštívit i samostatně a koupit si jednorázové vstupné. 

Ve vybraných památkách na vás navíc čekají mladí průvodci, kteří se s vámi podělí o zajímavé informace. 

lito_03

K navštívení je toho ale více! Ideální je ve městě strávit třeba celý prodloužený víkend a vedle kostelů si projít i městské parkány, Máchovy schody nebo navštivte hrad Litoměřice a expozici Vinařství. 

Více na www.stredohori.cz

lito_05

lito_06

lito_07