Květina na Výstavišti

1.6.2021 – 31.1.2022, 23:59

Interaktivní výstava Květina na Výstavišti je o propojení pohledu současných umělců a starých mistrů. Vybraná umělecká díla jsou zároveň inspirací pro interaktivní část, která diváka zavede do tvořivého světa bez hranic. Propojí ho s umělcem, jenž jednotlivé expozice tvořil. Věříme, že tato výstava vám otevře svět fantazie a umění.

Navštivte s dětmi interaktivní výstavu Květina v nově otevřeném Ateliéru Rychta na Výstavišti. Výstava je rozdělena na edukativní a interaktivní část. V edukativní části je prostřednictvím několika uměleckých děl znázorněna časová osa vnímání symbolu květiny v umění od středověku až po 20. Století. Pro děti je připravena grafická předloha květiny a oni si tak mohou vyzkoušet, jak namalovat květinu v růžných uměleckých stylech.

Interaktivní část se zaměřuje na 7 uměleckých děl a tím jsou repliky obrazů od Vincenta Van Gogha, Pabla Picassa, Paula Klee, Gustava Klimta a dalších. Dle těchto předloh si mohou děti zkusit postavit obrázek z LEGA, vytvořit koláž z květin, složit květinový obraz z puzzle, nebo si udělat fotografii ve fotokoutku.

V rámci výstavy uvidíte i díla současných českých umělců, kteří připravili vlastní pojetí pojmu květina jako je např. Jiří David, Lukáš Musil, Stanislav Diviš, Jan Gemrot, Milan Kunc, Petr Nikl, Micl, Petr Písařík, Vladimír Skrepl, Antontín Střížek, Michal Škapa, Jakub Špaňhel a Yvonne Vácha.

Aktivity pro děti:

  • vyzkouší si, jak namalovat květinu v různých uměleckých stylech 20. století dle grafické předlohy,
  • mohou složit květinu z lega, nebo obraz z puzzle,
  • mohou si vytvořit koláž z fotografií květin,
  • na magnetické podložce si mohou složit květinu, či obraz z magnetů,
  • nebo si složit obraz a promítnout jej na stěnu.

Přijďte si s dětmi udělat hezký den na Výstaviště, v blízkosti Ateliéru Rychta najdete italské Bistro Artyčok s domácí pizzou, limonádou, zmrzlinou a dalšího občerstvení. Až si prohlédnete výstavu, můžete nechat děti vyřádit na dětském hřišti, které je v těsné blízkosti budovy.

  • Mockrát děkujeme za důsledné respektování aktuálních opatření.

Foto: © www.vystavistepraha.eu/kalendar-akci/detail/vystava-kvetina