Letní slavnosti staré hudby zahájí příští týden německý vokální soubor Calmus Ensemble

20.7.2021 – 5.8.2021, 23:59

Zahájení 22. ročníku festivalu Letní slavnosti staré hudby bude 20. července patřit nejstaršímu a nejúžasnějšímu hudebnímu nástroji – lidskému hlasu. Renomovaný německý soubor Calmus Ensemble provede posluchače pozoruhodnou duchovní meditací prostřednictvím děl mistrů 16. století Orlanda di Lassa, Thomase Stoltzera a Leonarda Lechnera. Hluboce kontemplativní, mystické biblické texty, zhudebněné třemi mistry renesanční vokální polyfonie tak přednese jeden z nejlepších středoevropských vokálních souborů současnosti, který disponuje úchvatnou škálou vytříbených zvukových odstínů, přesností a lehkostí projevu.

Festival Letní slavnosti staré hudby zve letos mezi 20. červencem a 5. srpnem především na hudbu šlechtických dvorů – od středověku přes renesanci a baroko až po období rokoka. Láká do inspirativního světa, jež je neodmyslitelně spjat se vznikem mnoha mimořádných děl i specifických hudebních forem.

Více informací k letošnímu programu si Vám dovoluji zaslat v přiložené tiskové zprávě. Ilustrační fotografie jsou Vám k dispozici na www.dropbox.com/s/un6jdsekhuyn4bs/2_2021_La-strada_La-fonte-musica_1.jpg?dl=0.