FC Rudý lev – Potměšil, Zadražil a Tichý hrají o vítězstvích a prohrách

6.10.2023, 19:30 – 14.10.2023, 22:00

Po desetileté pauze napsal Patrick Marber (známý svým dramatem Na dotek) text, který je na první pohled vyznáním fotbalu, ale ve skutečnosti jde o životní vítězství a prohry. O tom, co nás žene dál a dává sílu pokračovat.

FC Rudý lev – Potměšil, Zadražil a Tichý hrají o vítězstvích a prohrách
  • Adresa:
    Celetná 595/17
    Praha 1 11000

„Divák může čekat zajímavý příběh o lidech, kteří se spolu potřebují domluvit, protože směřují za jedním cílem. Připadá mi, že to modelově může zapadnout do jakékoli oblasti. Něco podobného se děje i v divadle, v herecké šatně.” (Jan Potměšil)

[...] FC Rudý lev je protkán zručnou režií Filipa Nuckollse a nabízí svěží, vtipnou a svižnou sondu do vnímání loajality lidí, u nichž vše závisí na vzájemné důvěře, protože je fotbal nejen kolektivní záležitost, ale také dostupný prostředek pro zajímavý výdělek. Zda se dá uživit a žít v této leckdy morální žumpě, kde je vulgarita normou, je otázka provázející celou hru. Dá se dosáhnout svého cíle, pouze pokud jste kalkulující cynik nebo má šanci i zapálený nadšenec? To je jen jedna z dalších otázek, jež inscenace pokládá. Odpovědi si pak jistě každý bude hledat sám, ale pro mě je důležité utvrzení, že nejdůležitější je dělat věci s invencí vlastního srdce, což je mimochodem i znát na práci inscenátorů FC Rudý lev v Divadle v Celetné.” (Lukáš Holubec, i-divadlo.cz)

Autor: Patrick Marber
Překlad: Jakub Škorpil
Režie: Filip Nuckolls
Dramaturgie: Lenka Bočková
Výprava: Petra Krčmářová
Asistent režie: Barbora Mašková
Hrají: Jan Zadražil, Jan Potměšil a Miloslav Tichý

Délka představení: 2 hod. 30 min. včetně přestávky

Premiéra: 5. 3. 2020 v Divadle v Celetné