ZE TMY ZÁŘ - Cargo Gallery

10.6.2021, 16:00 – 28.8.2021, 22:00

ZE TMY ZÁŘ je mimořádná výstava převážně českých olejomaleb z první poloviny dvacátého století na Cargo Gallery. Nechlubí se jmény, což je velmi osvobozující. Člověk může směle odložit intelektuální zbroj a vykračovat si prostorem nalehko a otevřeně, popřípadě se snažit odhadnout, jaký řád určil, jak se sem obrazy dostaly a jejich uspořádání. Nemusí však ani to. Stačí se mezi nimi procházet a nechat se ozařovat. Doslova. Jako když na jaře strkáte hlavu do kvetoucích stromů či keřů a necháváte se oživovat růžovou a bílou či se na podzim ladíte do zlata v prosluněných bukových nebo březových lesích.

Na Cargo Gallery to dostanete všechno najednou a víc. Nostalgii po starých měšťanských obývácích, které vystavené obrazy zdobily v dobách, kdy lidé ještě netrávili čas před mrtvolným světlem obrazovek. Pak vás možná napadne, jak surové byly doby, kdy díla vznikala: světová válka, hospodářská krize, světová válka, komunismus. A přece na vás z těch temnot dopadá zář. Její tvůrci už z našeho světa vesměs odešli, ale jejich vírou a smyslem pro to opravdu důležité se klidně můžeme sytit dál. A na ten výběr a uspořádání kterou pro vás připravil Artmeetpoint spolu s Cargo Gallery se přijďte podívat osobně. Byla by škoda vám textem kazit zábavu.
Výstava je prodejní, doplněná antikvárními knihami, které nejsou na prodej, ale fungují na principu: přines knihu – vem si knihu.

Všechna díla, včetně cen naleznete na webu www.artmeetpoint.cz

OTEVÍRACÍ DOBA:
Středa - Sobota
16:00 - 22:00

V případě konání jiné kulturní akce může být vstup na výstavu omezen.