20 let Guerilla Records - Divadlo Archa

6.11.2021, 17:00 – 20:00

Guerilla Records, nezávislé vydavatelství podzemní a jiné kultury, tady bude už dvacet let. Stalo se pravidlem, že velká výročí slavíme karnevalem právě v Divadle Archa. A proto i připomínkou dvacetiletí (slavili jsme tam 10 i 15 let) se vrátíme na místo činu.

Uslyšíte průřez různými žánry, ale všechny je spojují kořeny v undergroundu, svobodném místě za každého režimu.


 Vystupují: Svobodná místa, Prasečí farma, Furt rovně, Psí vojáci Tribute, The Plastic People Of The Universe New Generation a Kabaret Dr. Caligariho.


Na malé scéně zahájí Finský barok Františka Skály a pak uslyšíme ozvěnu folkových festivalů druhé kultury na usedlosti Nová Víska.  

Svobodná místa (Acher, Bierhanzl, Manolov, Nejtek) jsou ojedinělou připomínkou tvorby Pavla Zajíčka, v hudbě Prasečí farmy uslyšíte hutný spodek a nekompromisní saxofonovou úderku, pro český undrergournd taky typickou.  

Furt rovně nás přenesou z temných tónů spíše k šansonu a smutné rozjuchanosti. ale hned po nich nám Psí vojáci Tribute připomenou nenahraditelného Filipa Topola a jeho psí kohortu. Klasiku přinesou The Plastic People Of The Universe New Generation s Kábou a Joem Karafiátem a celý večírek zakončí underground nové – a divoké! - generace Kabaret Dr. Caligariho.

Na malém sále nás uvítá nezařaditelný Finský barok Franty Skály a pak se staneme svědky nevázané undergroundové veslice, kde zaznějí písně Charlieho Soukupa, Sváti Karáska, Skaláka, Dáši Vokaté, prostě songy, které se staly součástí mnoha veselých životů.

Samozřejmostí jsou křty, prodejní výstava fotografií Psích vojáků od Karla Šustera a mohutná předvánoční nabídka titulů z produkce Guerilla Records.

 

LINE UP

Svobodná místa

Finský barok

Prasečí farma

Furt rovně

Psí vojáci Tribute

Plastic Pepole Of the Universe New Generation

Kabaret Dr. Caligariho

Nová Víska folk festival

Vstupné: předprodej 390 Kč / v den koncertu 450 Kč. Předprodej Divadlo Archa a GoOut.cz