Tara Fuki - křest CD - Divadlo Archa

2.3.2022, 20:00 – 23:00

Dvě křehké dámy, majitelky dvou sametových hlasů a dvou krásně znějících cell pokřtí svoji novou desku. Jejich křehká a intimní muzika zabalená do libozvučné polštiny si během dvaceti let na scéně získala mnoho příznivců i ocenění.

Svébytná, křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Taková je hudba dua Tara Fuki, která má své kořeny ve společných a postupně hlouběji propracovávaných improvizacích, obohacených o otisky různých hudebních stylů. Jejich písně protkané mazlivým zvukem polštiny vytváří na první poslech křehkou pavučinu tónů, která se mávnutím smyčce dokáže měnit v nebezpečnou past. 

Od svého vzniku slaví Tara Fuki koncertní úspěchy po celé Evropě, Střední Americe či v Egyptě. V letech 2005—2007 Tara Fuki prezentovaly Českou republiku dětským představením Kapka ve Francii. Za svou hudbu obdržely ocenění české Akademie populární hudby v kategoriích Alternativní hudba-world music a Objev roku za rok 2001 a v kategorii World music za rok 2007.

V roce 2007 vystoupily jako první česká kapela na mezinárodním hudebním veletrhu WOMEX ve španělské Seville. V roce 2015 získaly cenu odborné poroty na showcasovém festivalu Czech music crossroads v Ostravě. Letos kapela oslaví 20 let a na podzim vydá novou desku.  

Na své poslední řadové desce Winna se duo opět vrací ke svým kořenům: k čistým a křehkým písničkám, bez hostů, bez elektroniky… jen dvě cella, dva krásné hlasy a dvě svébytné dámy.

Andrea Konstankiewicz-Nazir - dále hrála v kapele BOO, hudebně-taneční formaci Rale a ve francouzském Kubilai Khan Investigations
Dorota Barová - aktuálně hraje v kapelách Vertigo quintet nebo s Anetou Langerovou

Vstupné: 350 Kč v předprodeji / 390 Kč v den koncertu / Vstupenky zakoupené na původní termín zůstávají v platnosti. V případě, že Vám nový termín nevyhovuje, je možné zažádat o refundaci v místě nákupu do 31.5.2021.

Více na www.tarafuki.eu nebo http://indies.eu/umelci/65/tara-fuki/

 Tara Fuki zaznamenaly unikátní úspěch v mezinárodních žebříčcích – lidovky.cz, 7. února 2021