The Crimson Marathon - Divadlo Archa

24.10.2021, 20:00 – 23:00

Unikátní projekt The Crimson Marathon, který vznikl se souhlasem zakladatele King Crimson Roberta Frippa exkluzivně pro organizaci Prague Music Performance a Divadlo Archa.

Již od listopadu 2020 se začnou představovat jednotliví členové King Crimson, a to jak v hudbě této legendární skupiny, tak i se svými vlastními projekty. Na prvním tříhodinovém maratonu vystoupí hvězdná sestava – houslista David Cross, saxofonista Mel Collins, hráč na stick Tony Levin, bubeník Pat Mastelotto a kytarista Markus Reuter.


 

Americký hráč na stick Tony Levin je stálým členem King Crimson od roku 1981. V minulosti spolupracoval s Peterem Gabrielem, Tomem Waitsem, Lou Reedem, Laurie Anderson, Suzanne Vega, Johnem Lennonem, Paulem Simonem a Pink Floyd. Americký bubeník Pat Mastelotto působí v King Crimson od 1994, kdy také kapela poprvé koncertovala v České republice. Krátce předtím společně s Davidem Sylvianem a Robertem Frippem natočili živé album Damage. Britský saxofonista Mel Collins byl součástí King Crimson v 70. letech a spolupracoval na přelomových albech In the Wake Wake of Poseidon, Lizard, Island a Red. Německý skladatel, kytarista a producent Markus Reuter je absolventem kytarových kurzů Roberta Frippa Guitar Craft a v letech 2011-14 byl členem The Crimson ProjeKCt. Společně se svým kolegou z King Crimson Treyem Gunnem v současnosti vede kurzy s názvem Touch Guitar Circle. Britský houslista David Cross působil v King Crimson v letech 1972-74 a podílel se na albech Larks' Tongues in Aspic, Starless and Bible Black a Red. V kapele kromě houslí a violy hrál také na mellotron. Levin, Mastelotto a Reuter zároveň v Praze představí svůj project Stick Men.

 Vstupné: 650 Kč / velký sál, stání / předprodej Archa a GoOut. Vstupenky zakoupené na původní termín 7.11.2020 zůstávají v platnosti.

Koncert pořádá Prague Music Performance ve spolupráci s Divadlem Archa.