Mr. Wombat na vlnách poťákového moře - Divadlo Archa

29.7.2021, 19:30 – 20:30

Letos již podruhé zve Mr. Wombat ve spolupráci s Divadlem Archa na unikátní letní akci věnovanou především současné alternativní hudbě!

V rámci hudebního programu se na stagi vystřídají smutný kluci z Vinohrad -  Dukla, něžní indie Kalle a shoegaze rakovničtí Manon Meurt. O závěrečný večírek na baru se postará DJ Šaty s vlečkou.
Nejedná se ale pouze o hudební akci, v rámci celého odpoledne bude možné navštívit live podcast Kolaps od Alarmu, workshop týkající se zvukové tvorby nebo například výstavu výtvarníků, kteří jsou s platformou Mr. Wombata spjati. U výstavy ve foyer Divadla Archa bude vytvořena chillout zóna pro návštěvníky, kde si budou moci nakoupit merch vystupujících či samotného Mr. Wombata.

line-up:
20.00 Dukla
21.00 Kalle
22.00 Manon Meurt
23.30 DJ Šaty s vlečkou

 

// Dukla \\
Kapela z pražských Vinohrad hrající kytarový pop s českými texty. Duo Lukáš Vydra a Josef Hradilek má na kontě kromě řady singlů dvě EP (Vinohrady a Život perfektní), na podzim loňského roku vydali první album Honza a na konci letošního dubna jim vyšlo EP pod názvem Z dálky píseň. Nostalgicko-romantické texty ladí s melancholickým zvukem. Autorskou dvojici v průběhu uplynulých let doplnili kytarista Martin Horák, bubeník Vojtěch Bärtl a klávesista Jáchym Krohe. Původní bedroom projekt tak posunuli k plnohodnotnému bigbeatu.
Wombat Session - Dukla - https://youtu.be/O-whMrHWNzA
https://www.facebook.com/duklavinohrady
https://dukla.bandcamp.com/

// Kalle \\
 “Je to hudba, ve které se naplno zjevuje moment společenství a propojení, je to zřejmý otisk zatraceně dobrého a detailního vnímání reality, je to budování vztahu jinými prostředky, uvolněný let skrze různé žánrové (a tedy i sociální) bubliny a v neposlední řadě zvukový slovník tvrdých kytar použitý k dost pozitivnímu gestu.” Pavel Klusák, Radio Wave.
David a Veronika Zemanovi spolu hrají od roku 2007 v různých formacích. Táborští Kalle vyrostli jako vedlejší projekt ke skupinám Nod Nod a Veena a svou poslední desku Saffron Hills (2017) nahráli na osmistopý magnetofon (s podobnou technikou experimentovali už při vydání debutu Live from the Room). Kalle dokážou uhranout jednoduchými prostředky – zasněným, osobitým ženským zpěvem v doprovodu pouze elektrické kytary a občasných beatů automatického bubeníka. Jejich nejnovější počínání zahrnuje akustickou kapelu, se kterou stvořili šestipísňové EP.
Wombat Session - Kalle - https://youtu.be/dojPV8v0CMU
https://www.facebook.com/kallesound
https://www.kalle-music.com/
 
// Manon Meurt \\
"Their mix of shoe-gaze rock with catchy melodies is true ear candy, and their natural stage presence makes us think that this young band is in for a great future in music."
- Eurosonic Noorderslag, 2015
Členy rakovnické kapely Manon Meurt jsou Vojtěch Pejša (kytara, zpěv), Káťa Elznicová (zpěv, kytara), Jiří Bendl (bicí) a Jana Karlíková (basová kytara, chichotání). Tvorba kapely je inspirována britským hrnutím shoegaze z počátku 90. let (Slowdive, My Bloody Valentine).
Wombat Session - Manon Meurt - https://youtu.be/jK02FuaK9I8
https://www.facebook.com/manonmeurt
http://manonmeurt.com/

Mr. Wombat
https://www.facebook.com/studioMrWombat/
https://www.youtube.com/c/MrWombatLOVE

Vstupné: předprodej 200 Kč / na místě 250 Kč / předprodej Divadlo Archa a GoOut.cz