Šmoldas NYC Trio

22.11.2021, 19:30 – 20:30

Šmoldas - Anderson – Nussbaum předvedou pražským posluchačům průřez starších alb okořeněný o materiál své poslední desky.

Ve svém newyorském triu se náš přední jazzový kytarista Libor Šmoldas představuje s rytmikou absolutní světové jazzové špičky. O generaci starší Američané bubeník Adam Nussbaum a kontrabasista Jay Anderson doprovázeli Michaela Breckera, Tootse Thielemanse, Stana Getze, Johna Scofielda,  Joe Lovana, Lee Konitze, Sonnyho Rollinse, ale i  Franka Zappu

Šmoldasovo NYC Trio není jen dalším případem jednorázové spolupráce evropského muzikanta s americkými hvězdami, kapela koncertuje přes šest let a vydala již své třetí album. To první z roku 2015 nazvané Dreamtime bylo natočené v New Yorku a přineslo kromě intimních verzí jazzových standardů také Beatles, Jamese Taylora či hudbu z filmu Kmotr. V pořadí druhá deska nese název On the Move (2016) a zaujme vás naopak syrovějším a bluesovějším zvukem plným energie s jakou všichni tři muzikanti interpretují Liborovy vlastní kompozice.  

Jejich hudba je plná energie a instrumentálního mistrovství, které ovšem není samoúčelné, ale vždy ve službách melodie, vzájemné komunikace a strhujícího jazzového rytmu. 

ŠMOLDAS - ANDERSON - NUSSBAUM (Česko / Spojené státy)