Interaktivní laboratoř Světa bez kouře

10.4.2021, 13:30 – 31.5.2021, 19:30

Dokážete si představit, jak by vypadal svět bez kouře z klasických cigaret? Přijďte se podívat do unikátní laboratoře na pražském Výstavišti, kde vás výzkumem moderních bezdýmných nikotinových alternativ provede postava virtuálního profesora Dohořela.

Dospělí návštěvníci se v prostředí laboratoře dozví, jaká jsou hlavní rizika spojená s kouřením klasických cigaret a co se děje při procesu spalování tabáku. Seznámí se také s hlavními fakty o nikotinu, stejně jako s principy fungování moderních bezdýmných alternativ ke klasickým cigaretám a s rozdíly mezi nimi. Průvodcem je jim virtuální popularizátor vědy profesor Dohořel, který jednotlivá fakta srozumitelně vysvětluje v sérii tematických videí.

Originální v Česku vyvinutá laboratoř využívá nejmodernější technologie, jako jsou digitální rentgeny a holografické boxy. Výjimečné je zejména využití technologie Motion Capture, díky které ožívá postava samotného profesora Dohořela.
Laboratoř profesora Dohořela můžete navštívit v Praze na Výstavišti Holešovice až do 31. května, u vstupu do parku Stromovka.

Otevírací doba:
Po-Pá – 14:30 – 19:30
So-Ne – 13:00 – 19:30
Vstup do laboratoře je povolen pouze kuřákům a uživatelům bezdýmných výrobků 18+.