Výzva Zoo Liberec – 30 dní pro Zemi

24.4.2021 – 23.5.2021, 23:59

Zoologická zahrada v Liberci využila období bez návštěvníků k tvorbě nových webových stránek. Spustila je 21. 4. - den před Mezinárodním dnem Země. Toto datum bývá v zoo prvním jarním tématem, v areálech zahrad probíhají celodenní akce pro veřejnost. Letošní rok je jiný, oslavy Dne Země se přesunuly na internet.

Od 24. 4. je na www.zooliberec.cz spuštěna výzva pro kohokoliv, kdo chce alespoň drobnostmi Zemi pomoci. Za podpory Libereckého kraje letos vznikl nejen samoobslužný kvíz v blízkém okolí Zoo Liberec, ale i jedna zajímavá výzva. „Třicet dní pro Zemi“ je soubor 30 úkolů a jednoduchých inspirací na každý den až do 23. 5. Účastníci si mohou vybrat téma a činnosti, které jsou jim blízké, zvolit tempo plnění, které jim vyhovuje a úkoly plnit samostatně, ve skupince nebo s rodinou.  

Výzva „Třicet dní pro Zemi“ chce v návaznosti na Den Země ukázat, že každý, dospělý i dítě, může přispět nějakou maličkostí (sestavit hmyzí hotel, třídit odpad, nenakupovat potraviny s palmovým olejem, nahradit igelitové tašky a mikrotenové sáčky látkovými, nakupovat u místních farmářů, jet do práce/školy na kole/koloběžce/jít pěšky, šatstvo opravit a ještě nevyhodit …atd. atd. Zájemci si zároveň mohou stáhnout záznamový arch a ke svým aktivitám si dělat poznámky. Celá akce bude zakončena dotazníkem, jehož prostřednictvím zoo vyhodnotí, kolik lidí se zapojilo a jaké úspory společně Zemi přinesli. Zapojit se může každý – zkuste to i vy.