Prohlídka Loosových interiérů - Loosovy interiéry Klatovská

1.1.2021 – 31.12.2021, 23:59

Plzeň nabízí další z turistických lákadel – komentované prohlídky bytových interiérů od světově proslulého architekta Adolfa Loose. 

V současnosti nabízí tři prohlídkové okruhy. Třetí prohlídková trasa, která návštěvníky provádí po částečně zrekonstruované Semlerově rezidenci, je od 13. května 2018 z důvodu rekonstrukce uzavřena. Předpokládaný termín otevření je v roce 2021.

První prohlídková trasa návštěvníky zavede hned do dvou interiérů. Kromě bývalého bytu manželů Krausových v Bendově 10, se podívají i do salonu a jídelny v někdejším bytě doktora Vogla na Klatovské 12. Druhá prohlídková trasa jim představí prostorné dvougenerační apartmá Brummelova domu v Husově 58, jehož rekonstrukce byla dokončena na jaře roku 2015. V posledním z prohlídkových okruhů si budou moci prohlédnout první zpřístupněnou část Semlerovy rezidence v Klatovské 110.

Přestože jsou všechny zpřístupněné interiéry navrženy Adolfem Loosem, nebo alespoň vznikly na základě jeho konceptu, každý z nich má svá specifika. Za návštěvu však rozhodně stojí všechny. Komentované prohlídky se v hlavní turistické sezoně konají každý pátek, sobotu a neděli, a to několikrát denně v předem stanovených časech, mimo sezonu, v období od listopadu do března, pouze v pátek a sobotu.