Shake the Globe! Atlantský rapper a zpěvák Russ poprvé v Praze

12.9.2021, 20:00 – 23:00

Atlantský rapper Russ se pohybuje na scéně už více než deset let. Svůj úspěch budoval dlouho sám, ale v roce 2017 nabrala jeho dráha nový směr, když se rozhodl upsat velkému vydavatelství. U Columbie vydal tři desky, které všechny doputovaly do top 5 americké hitparády. Jeho skladby nasbíraly na streamovacích platformách dohromady více než deset miliard přehrání. Do pražského klubu Roxy přijede Russ poprvé 12. září 2022.

Cena vstupenky: 790 Kč

Mezi své vzory řadí 50 Centa, Eminema, ale i klasiky rockové hudby. I kvůli nim se jako malý začal učit na kytaru. Ve své tvorbě tak často skáče mezi hédonistickým moderním rapem s výraznými refrény a melodickými R&B baladami. Osmadvacetiletý rapper, zpěvák, skladatel a producent Russ Vitale začal svou dráhu kolem roku 2007 – v době, kdy začali talentovaní rappeři z Atlanty dobývat svět. 

Od té doby vydal desítku různorodých nahrávek, které nechával volně ke stažení na internetu. Po úspěších singlů jako Losin Control, What They Want a Pull the Trigger se rozhodl prorazit i v mainstreamu a podepsal smlouvu u Columbia Records. Jeho první album vydané pod velkým vydavatelstvím There's Really a Wolf bodovalo v top 10 americké hitparády. Na úspěchy svého platinového debutu navázal hned o rok později s deskou Zoo, jenž obsahovala i spolupráci s Rickem Rossem nebo Snoop Doggem. Hned v prvním týdnu po vydání se deska dostala do top 5. Jeho motto k úspěchu je jednoduché: „Nepřestávej tvrdě makat, měj se rád a věř sám v sebe za každé situace.“ To ostatně popisuje i ve své knize It’s All in Your Head. Díky svému všestrannému talentu se dostal v roce 2019 do výběru magazínu Forbes 30 pod 30.

Minulý rok vydal Russ třetí album Shake the Snow Globe a spoustu nových fanoušků si získal i díky zpěvačce Rihanně, která jeho skladbu Best on Earth zmínila na svém Instagramu. Minulý rok byl pro Russe zásadní i proto, že opustil velké vydavatelství a vydal se znovu vlastní cestou: „Můj odchod z labelu neprovázely žádné zlé emoce. Jsem si teď sám vlastním labelem, díky fanouškům, kteří mě podporují na sítích, si dokážu řídit všechno sám,“ prozradil Russ pro magazín Variety.

V přehledu níže najdete rovněž nové termíny koncertů, které byly přesunuty kvůli pandemické situaci, aktuálně mj. Metronomy, Fontaines D. C. anebo Giant Rooks.

Vstupenky (790 Kč) budou v prodeji od 26. března na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.