Prague Gothic Treffen 2021

27.8.2021 – 28.8.2021, 23:59

Další ročník festivalu „Prague Gothic Treffen“ proběhne na různých místech Prahy 5 mezi 27. a 28. srpnem 2021.

Festival již představil první trojici jmen, na která se v příštím roce bude možné těšit. První jméno rezonuje zprávami o PGT už téměř rok. Švédskou partu Then Comes Silence, organizátoři festivalu původně plánovali do programu už letos, ale komplikace s hygienickými předpisy celé Evropy znemožnila kapele uskutečnit plánované turné. Návštěvníci tak nepřijdou o jejich výbušnou směs gothic rocku, rocku, psychedelie a postpunku. Jejich letošní, v pořadí již pátá dlouhohrající deska Machine, se setkala se zaslouženým zájmem fanoušků i odborné kritiky. Bude se jednat o premiérový koncert v České republice po osmi letech činnosti souboru.

A ze Švédska přijede i další interpret. Zpěvačku Joannu Reinikainen bylo možné poprvé zaregistrovat jako hostující zpěvačku u The Operating Tracks. Mladá a ambiciózní umělkyně záhy uchopila svou kariéru do svých rukou a na svět přišla Rein. Po sérii singlů letos konečně vyšlo i debutové album Reincarnated, které v sobě snoubí chladnou údernost oldschoolového zvuku EBM a jemné finesy té nejaktuálnější elektroniky. Jeden z největších objevů temně elektronické scény posledních let tak zamíří poprvé do Prahy.

O třetího účinkujícího organizátoři usilovali už nějakou dobu. Britská formace Empathy Test produkuje analogový synthpop se silným nádechem atmosféry 80. let a kromě hudby se opírá také o hlasové vybavení zpěváka a skladatele Isaaca Howletta. I oni letos představili nový materiál, třetí studiové album s názvem Monsters. Kapela navíc v posledních letech pilně koncertovala a svoje zkušenosti přijede zúročit poprvé i do Česka.