Jazz World Photo 2020

8.1.2021 – 29.1.2021, 23:59

Nenechte si ujít třicítku nejlepších fotografií z jazzového světa. Jedná se o vítězné fotografie mezinárodní soutěže JAZZ WORLD PHOTO z ročníku 2020. Do tohoto ročníku světové fotografické soutěže Jazz World Photo 2020 zaregistrovalo své snímky 347 fotografů ze 41 zemí světa. Největší počet přihlášených byl tradičně z Evropy, ale nechyběly ani fotografie z dalších částí světa.

Osmičlenná porota, v níž zasedli respektovaní fotografové z několika zemí, ale také zpěvák a fotograf Dan Bárta, hodnotila snímky anonymně, nezávisle na sobě, stejně jako tomu bylo v předchozích letech. Z důvodu bezpečnostních opatření souvisejících s celosvětovou hrozbou nákazy COVID-19 se nemohlo uskutečnit slavnostní vyhlášení vítězů. Poprvé se tak vyhlašovalo pouze online na webu a sociálních sítích JWP. Ceny vítězům, v podobě fotografických objektivů pocházejících z dílny úspěšného designéra Jana Činčery, byly předány v září na FOMEI TOP v Hradci Králové. V sedmileté historii se podruhé na prvním místě umístila žena, Kasia Idźskowska z Polska s fotografií Russella Halla, kterou pořídila na Manhattanu v New Yorku. Druhou a třetí příčku obsadili Jura Třos z České republiky a Serge Heimlich z Francie.

Autory fotografií jsou fotografové (a nemusí být profesionální) z celého světa, kteří se snažili zachytit prchavý okamžik uměleckého výkonu jazzového hudebníka při jeho živé produkci na podiu. Vášeň pro hudbu je patrná z každého záběru.

Výstava JAZZ WORLD PHOTO cestuje po celém světě, nepropásněte možnost tyto krásné fotografie vidět u nás v Písku. V Kulturním domě bude výstava k vidění od 8. do 29. ledna. Zpřístupnění výstavy se bude řídit aktuálním nařízením vlády.

 

Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 300 minut
Rok výroby: 2021
Datum lokální premiéry: 8. leden 2021