Online na Švestkovém Dvoře: Buddeus / Macl / HERONS V. (Luňáková, Štourač)

7.12.2020 – 7.12.2021, 23:59

7. 12. od 19.00 na YouTube Švestkový Dvůr Plum Yard official zdarma.

Online na Švestkovém Dvoře: Buddeus / Macl / HERONS V. (Luňáková, Štourač)
  • Adresa:
    Švestkový Dvůr 35
    Malovice 38411

V rámci komponovaného online večera na Švestkovém Dvoře se představí:

HERONS VECTOR - ODPOSLECH 

Projekt zvukové poezie, kombinující sound puppetry, performance a objektové divadlo byl pro online podobu transformován do autorské video-eseje vycházející z prvků představení a širšího kontextu samotného projektu. 

ODPOSLECH - Inspirovaný texty a osudem Jiřího Ortena a filosofií Gottfrieda W. Leibnize se pohybuje na hranici mezi rozhlasovou hrou, manifestem, audio-esejí, polním záznamem a ohledává možnosti narace, která se vzpírá příběhu, a přece mluví. 

Dobrodružství sluchu ukotvené v prostotě každodennosti.

ONDŘEJ MACL - Elegie na Xchatu

Co se stane, když se avatar Jiřího Ortena vydá hledat Karinu do prostředí chatovacích místností? Poznají ho ostatní profily díky svým hodinám češtiny, vyhodí ho jako spamera, nebo se chytnou jeho veršů jako pobídek pro ventilaci vlastních pocitů? Jak by dnes mohl vypadat „pád Boha“ a není v něm i něco krásného, při vší jeho elegičnosti? V příštím experimentu se vydáme s avatarem Víta Klusáka do místností nezletilých dívek…

ONDŘEJ BUDDEUS - Orten v IKEA

Představte si Jiřího Ortena, který se v době pandemie pokouší koupit noční stolek v IKEA. Krátký dokument odehrávající se v lese on-line a telefonních rezervací o tom, co může globální hráč na poli nábytku pro domácnosti doporučit básníkovi z válečných let. Změní se člověk vřazený do systému prodeje z funkce operátora do někoho, kdo přijme hru? V době vzniku této anotace, které předcházelo hodinové čekání v telefonní frontě, to ještě nevíme. Čekáme na spojení s pracovníkem IKEA Ostrava.

 

Projekt vznikl v koprodukci s Švestkovým Dvorem za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Státního fond kultury ČR.