Advent u Pražského Jezulátka

7.12.2020 – 6.1.2021, 23:59

Adventní doba je dobou očekávání, příprav. Příprava na letošní Advent a Vánoce je ale těžkou zkouškou pro organizátory tradičních akcí jako jsou koncerty, divadla nebo výstavy. V době nejasných podmínek pro setkávání a organizaci akcí nabízí Klášter Pražského Jezulátka kontakt prostřednictvím online setkávání a aktivit, které se dají absolvovat s minimálním rizikem. 

Od 7. 12. 2020 si můžete v kostele prohlédnout betlém, který doplní venkovní barevný betlém ve vchodu do kostela a živá zvířata u hlavního schodiště. Kostel je za aktuálních hygienických opatření možné volně navštěvovat. Fotografie ze stavby betléma budeme také průběžně zveřejňovat na našich stránkách a facebookovém profilu.

Tradiční obchod se suvenýry, který u kostela Pražského Jezulátka již roky nabízí množství zboží, můžete v bezkontaktní době navštívit i virtuálně a zboží si nechat poslat až domu pomocí našeho e-shopu. V nabídce je také několik variant vánočních betlémů.

Projekt SpiritualPoints nabízí množství podnětů k zamyšlení a zastavení v nelehké době. Můžete ho využívat opakovaně kdekoli zrovna jste. Nebýt sám a připojit se ke skupinové meditaci můžete v pravidelných časech přenosů z Kláštera Pražského Jezulátka i z kláštera Fortna.

Pro školní skupiny nejmenších dětí nabízíme předvánoční programy v prostorách kostela i kláštera. Samoobslužná varianta, kdy je pro třídu připraven materiál a skupinu si po kostele po jednotlivých místech provází sám učitel, je využitelná i v současném složitém stavu. Informace a aktuality najdete na stránce programů.

Jsme připraveni reagovat pružně na všechny změny v možnostech setkávání a pořádání akcí a proto sledujte naše webové stránky i facebookový profil kostela.