Listopad 2020 v Podbrdském muzeu: Podzim plný změn

1.11.2020 – 13.12.2020, 23:59

Podbrdské muzeum je momentálně do odvolání uzavřeno. Pro veřejnost se otevře hned, jak to vládní nařízení umožní. I přes složitou aktuální situaci doufáme, že také letos budeme moci uspořádat několik tradičních podzimních akcí:

Výstava Hlavy blatenského malíře Josefa Synka a píseckého architekta Vlastimila Tesky v galerii Podbrdského muzea je prodloužena do neděle 29. listopadu 2020. Mezi vystavenými díly najdete také tři umělecká vyobrazení Jakuba Jana Ryby. Otevřeno podle aktuální situace, od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Vstupné dobrovolné

Výstava Zrcadlení výtvarného oboru ZUŠ Jakuba Jana Ryby se v naplánovaném listopadovém termínu v Podbrdském muzeu neuskuteční.Pokud to aktuální situace dovolí, bude se výstava konat v prosinci letošního roku. O změnách Vás budeme informovat.

 V sobotu 28. listopadu 2020 se, doufejme, uskuteční tradiční Vánoční jarmark lidových řemesel a Zahájení adventu v Rožmitále pod Třemšínem. Na nádvoří a ve Stodole Podbrdského muzea a na náměstí budete moci od 10 do 16 hodin nakupovat výrobky řemeslníků, pekařů, cukrářek, obdivovat ukázky zdobení perníčků i kování cvočků ve Stodole. V 11 hodin se uskuteční Slavnostní odhalení svatojakubského kamene v parku u pošty. V 18 hodin se na náměstí za zvuku koled rozsvítí vánoční strom.

Tradiční charitativní bazar Kramárna bude probíhat v malém sále Společenského centra v Rožmitále pod Třemšínem od úterý 8. prosince do pátku 11. prosince 2020, vždy od 10 do 18 hodin, v pátek do 12 hodin. Zakoupením použitých věcí přispějete na podporu potřebných po celém světě prostřednictvím organizace Člověk v tísni. Máte i vy staré, ale zachovalé dekorace, nádobí, hračky, šperky či knihy, kterých se chcete zbavit? Přineste je předem do Podbrdského muzea či přímo do Kramárny. 

Pokud nám to aktuální situace dovolí, uskuteční se ve čtvrtek 10. prosince od 18 hodin v galerii Podbrdského muzea koncert „O Vánocích zpívám“ souborů Chairé a Codex Temporis. Zazní adventní a vánoční písně staré Evropy i české a moravské vánoční koledy. Vstupenky bude možné si rezervovat na pokladně Podbrdského muzea, na tel. 311 249 262 nebo na emailu [email protected].

Zde také získáte aktuální informace o konání koncertu. Vstupné 150,- Kč.