Výstava v Klášterci podpoří pacienty s RS

6.11.2020 – 30.11.2020, 23:59

Posláním celorepublikové pacientské organizace Unie Roska je podpora pacientů s roztroušenou sklerózou. Jedna taková pobočka pro pacienty s touto nemocí vznikla nedávno také nedaleko Klášterce nad Ohří, a to v Chomutově.

Vznikla v roce 2019 z iniciativy Šárky Hniličkové ve spolupráci s Lenkou Čihákovou a Zdeňkou Králíčkovou. Chomutovská Roska se zapojila do někola celorepublikových akcí, mimo jiné Rozsviťme Českou republiku. Na této akci je zvykem sázet slunečnice jako vyjádření podpory. V Chomutově se ale sázely růže, protože růže má tato pobočka ve svém znaku. A odtud už byl jen krůček k akci Růže pro Rosku, kdy děti 1. a 9. tříd základních škol společně osadily záhon růží a současní prvňáčci se o svůj záhon budou celých 9 let starat.

A jak s tím vším souvisí právě Klášterec nad Ohří? I přes vládní nařízení se městská galerie Kryt rozhodla uspořádat výstavu s názvem NAVZDORY, která proběhne celá online! Formou online katalogu bude probíhat prodej jednotlivých děl a výtěžek poputuje právě do chomutovské Rosky. A kdo všechno svá díla na výstavu věnoval? Mnohá jména již budete znát. Jitka Kůsová, Miroslav Rada, manželé Fišrovi, Milan Tóth, uvidíte díla Ladislava Steňka, fotografa Krušnohoří Martina Valiny, díla věnoval také Radovan Smokoň či Milan Bezaniuk a další a další zvučná jména.

Výstava začíná 6. listopadu, sledujte fcb stránky galerie Kryt!

www.facebook.com/GalerieKryt