DOX online a 12. narozeniny jinak

15.10.2020 – 19.10.2020, 23:59

DOX oslaví své dvanácté narozeniny, a i když vás teď nemůžeme pozvat přímo k nám, budeme rádi, když s námi strávíte nějakou tu chvíli ve virtuálnu. Připravili jsme řadu online programů, stačí jen otevřít oči dívat se správným směrem. Děkujeme a na zdraví vaše i DOXu!

DOX Live: Franck Vigroux

19. 10. od 19 hodin
Francouzský umělec Franck Vigroux je autor moderních skladeb i experimentální elektronické hudby, interpret, režisér. Jeho nevšední audiovizuální inscenaci Flesh jsme museli přeložit na 3. a 4. května, ale potkat se přímo s Franckem můžete v našem novém formátu DOX Live už příští pondělí – inspirativní online rozhovor o práci, životě a nových projektech s ním povede Viliam Dočolomanský, programový ředitel živého umění Centra DOX. DOX Live sledujte na našem Facebooku. Program je v angličtině a zdarma.

Uroboros Bites

15. 10. od 19 hodin
Proč ve městech narůstá počet tropických dnů? A jak nově definovat smrt? Přijďte na online experimentální přednášku a diskuzi Uroboros Bites s Juli Sikorskou a S†ëfanem Schäferem. Představí své nové projekty, které se zaměřují na zvyšující se teplotu vzduchu a umírání. Program v angličtině, zdarma, prosíme o registraci.

Výstavou s Nadiou Rovderovou

Nadia Rovderová vás ve videoprohlídce provede svou výstavou Fotofatal 1999–2020. Dozvíte se, proč s kurátorkami rozčlenila expozici do tří pater, proč fotografuje zátiší nebo proč se na některá místa vrací.

<iframe width="570" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/ry31pEHjK4U" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>