Dynastie Havlů - Malá scéna divadla ABC

LITERÁRNÍ MATINÉ O VZESTUPECH A PÁDECH NĚKOLIKA GENERACÍ VÝJIMEČNÝCH LIDÍ, JEJICHŽ RODINNÝ KLAN OVLIVŇOVAL NEJEN PODNIKATELSKÝ, ALE I SPOLEČENSKO-KULTURNÍ ŽIVOT V ČESKÝCH ZEMÍCH A NESMAZATELNĚ SE OTISKL DO NAŠÍ  HISTORIE. S VYUŽITÍM TEXTŮ SIMONY PETRŮ A KNIH KRYSTYNY WANATOWICZOVÉ.

Dynastie Havlů - Malá scéna divadla ABC
  • Adresa:
    Vodičkova 699/30
    Praha 1 110 00

Stavitelé a podnikatelé, kteří nepodnikali pouze pro sebe, vizionáři, politici, vědci, umělci, vlastenci i emigranti, třídní nepřátelé a disidenti, vězni a štvanci. Zakladatelé Paláce Lucerna, Zahradní čtvrti Barrandov, Barrandovských teras i Filmových ateliérů, spolutvůrci Charty 77 a Občanského fóra a v neposlední řadě neúnavní bojovníci za svobodnou a demokratickou republiku.
Literární matiné o vzestupech a pádech několika generací výjimečných lidí, jejichž rodinný klan ovlivňoval nejen podnikatelský, ale i společensko-kulturní život v českých zemích a nesmazatelně se otiskl do naší historie. S využitím textů Simony Petrů a knih Krystyny Wanatowiczové, jediné spisovatelky, která se soustavně věnuje příběhům a historii rodu Havlových.

OBSAZENÍ

MILAN KAČMARČÍK  
MARTIN DONUTIL  
BEÁTA KAŇOKOVÁ  

TVŮRČÍ TÝM

REŽIE VIKTORIE ČERMÁKOVÁ
DRAMATURGIE SIMONA PETRŮ

První uvedení 17. 11. 2020 na střeše paláce Lucerna a Malé scéně Divadla ABC.