Z důvodu vládního nařízení ZRUŠENO! 13. Královéhradecká muzejní noc se letos v Hradci Králové uskuteční 23. října 2020. Vstup je do všech zúčastněných institucí zdarma

23.10.2020, 18:00 – 23:59

V Muzeu východních Čech se návštěvníci mohou těšit na pestrý program propojený s výstavou SKLOLETÍ - 100 let sklářské školy v Železném Brodě. Pro děti i dospělé budou připraveny kreativní aktivity spojené s výrobou skla, při kterých uvidíte většinu školních řemesel, například ruční malby tradičními sklářskými vypalovacími barvami, klasické techniky rytí skla na ryteckém stroji, tvorbu šperků a bižuterie výrobu skleněných figurek a mnoho dalšího, včetně chemické laboratoře.

Muzeum války 1866 na Chlumu připravilo tematické přednášky. 
První se zaměří na válečné hroby z bojiště u Hradce Králové, které je oblastí s jednou z největších koncentrací válečných hrobů v ČR. V další Členové klubu vojenské historie 5. Prapor polních myslivců odpoví, jak to bylo s rakouskou taktikou a co bylo příčinou katastrofální porážky. Posledním tématem bude osobnost císaře Františka Josefa I., který místo osudové bitvy navštívil před 154 lety.

Do letošního ročníku se zapojila tato muzea a galerie

Muzeum východních Čech v Hradci Králové
Muzeum války 1866
Galerie moderního umění v Hradci Králové
Labyrint Divadla Drak
Info centrum Obnovitelné zdroje a malá vodní elektrárna „Hučák“ v Hradci Králové
Muzeum parních strojů

Kompletní program na www.muzeumhk.cz