Park Na Větvi a 3D Bludiště Hradec Králové

1.3.2020 – 31.10.2020, 23:59

Park Na větvi tvoří unikátní soustava tří síťových hřišť zavěšených v korunách stromů propojených s 3D bludištěm, které je složeno ze síťových překážkových drah rozprostřených ve třech patrech nad sebou. Síťové bludiště v korunách stromů obsahuje mnoho zábavných prvků, které otestují vaše motorické dovednosti. Jednotlivé herní plochy jsou propojeny visutými lávkami. Celá atrakce vrcholí sjezdem unikátním tobogánem z výšky necelých 10 m. Pohybová atrakce je natolik bezpečná, že na rozdíl od klasických lanových center nevyžaduje žádné osobní lanové jištění.

Cena vstupenky: 250 Kč

3D bludiště nabízí mnohem více dřeva. Obdélníková stavba skládající se ze šestnácti lávek má tři podlaží ve výšce zhruba čtyř, resp. šesti a devíti metrů. Jednotlivá patra vypadají jako dlouhé dokola jdoucí chodby nadité překážkami, prolézačkami a herními prvky. Kdo by čekal pevnou půdu pod nohama, bude zklamaný, protože všechna patra jsou visutá. Jakkoli jednotlivé překážky náležitě prověří motorické schopnosti svých návštěvníků, atrakce je natolik bezpečná, že na rozdíl od klasických lanových center nevyžaduje žádné osobní lanové jištění. Cestu zpátky na zem z korun stromů zajišťuje přes 9 metrů vysoký a 24 metrů dlouhý nerezový tobogán.

3D Bludiště volně navazuje na hřiště Na Větvi, hřiště jsou propojená a sdílejí dokonce společný vchod po nakloněné síti hřiště Na Větvi. Celá atrakce je umístěna v prostoru lesa v blízkosti lesních cest. Park je rozdělen na veřejně přístupnou a zpoplatněnou část. Park Na Větvi vznikl za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Kde: Hradečnice, parkoviště u Zděné Boudy, Hradec Králové