IVAN PROKOP: BYL JSEM PŘI TOM - GALERIE FOTOGRAFIE A MALÉHO UMĚNÍ PAVILON

6.8.2020 – 27.9.2020, 23:59

Výstavu s názvem …byl jsem při tom si zájemci budou moci prohlédnout do 27. září. Součástí slavnostního otevření galerie bude koncert skupiny Dying Passion, který se uskuteční v klášterním kostele. Akce se koná pod záštitou starosty města Tomáše Spurného.

Ivan Prokop se narodil v roce 1954, pracuje jako volný fotograf a výtvarník. Zabývá se především hudební a divadelní fotografií, je autorem či spoluautorem mnoha obalů audiovizuálních nosičů. Spolupracuje s významnými domácími i zahraničními hudebními festivaly, vydavatelstvími, periodiky a hudebníky. V Šumperku jej známe jako fotografa festivalu Blues Alive, v rámci kterého opakovaně vystavoval své fotografie a některé tvoří stálou součást výzdoby DK Šumperk.
Pro novou galerii vybral soubor fotografií, který je určitým ohlédnutím za jeho kariérou profesionálního fotografa a který zachycuje vzácné okamžiky, kdy sdílel čas a prostor s osobnostmi světové i naší hudby jako jsou například Frank Zappa, Laurie Anderson, Carlos Santana, Bobby Mc Ferrin či Dan Bárta.