Seminář Tanec Školám - Prostor a rytmus - PONEC - divadlo pro tanec

19.9.2020, 10:00 – 20.9.2020, 12:00

Tanec Praha z.ú. zve na dvoudenní vzdělávací a tvořivý seminář určený pro taneční lektory pracující s dětmi, pedagogy ZUŠ a ZŠ a studenty příslušných oborů zajímající se o práci s dětmi.

Seminář Tanec Školám - Prostor a rytmus - PONEC - divadlo pro tanec
  • Adresa:
    Husitská 899/24a
    Praha 3 130 00

19.9. Mirka Eliášová – Kreativní tanec a prostor

Seminář bude zaměřený na využití tématu prostoru v kreativním dětském tanci. Prostřednictvím pohybových her, cvičení a improvizací se seznámíme, prozkoumáme a „osaháme“ využití prostoru podle Rudolfa Labana.

Harmonogram: 10.00 – 17.00 (pauza na oběd, 13.00-14.00)
Cena semináře za oba dny je 1.400 Kč (studenti 1.000 Kč). Bonus pro účastníky semináře: workshop s Tomášem Žižkou v rámci festivalu Čtyři dny v secesní budově nové strašnické školy!
Přihlašování, informace a kontakt: [email protected]
---
Mirka Eliášová

Tanečnice, pedagožka, choreografka. Absolventka v oboru choreografie na Taneční katedře HAMU v Praze, kde obhájila i disertační práci a v současné době zde působí jako pedagog. Vytvořila více než 20 autorských choreografií, spolupracovala na operních představeních a podílela se na vzniku čtyř tanečních filmů. Od roku 2008 spolupracuje s orchestrem Berg na site-specific představeních na živě interpretovanou hudbu soudobých skladatelů. Její díla jsou uváděna na festivalech v ČR i zahraničí a získala nejedno ocenění. Věnuje se i tvůrčím aktivitám pro děti jako pedagožka ZUŠ a lektorka pohybových dílen. Je autorkou dětských interaktivních představení Svět z papíru a Momo, které jsou pravidelně uváděny v divadle PONEC.