Slon je úžasné zvíře, stojí to za to, poznat ho blíže

8.8.2020, 10:00 – 15:00

Zoo v Liberci se pravidelně připojuje k oslavám Dne slonů, letos tato akce proběhne v sobotu 8. srpna. Jedná se o program pro veřejnost, který je návštěvníkům v areálu k dispozici bez dalšího příplatku. Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet své znalosti ve sloním kvízu, navštívit několik interaktivních stanovišť nebo stánek prezentující projekt Save Elephants.

Cílem akce je zopakovat návštěvníkům informace o tomto živočišném druhu a alespoň na chvíli nasměrovat jejich pozornost k problematice slonů ve volné přírodě. Kromě toho liberecká zoo ve stejný den organizuje mimořádné komentované prohlídky zázemí pavilonu slonů.  Je to příležitost dostat se do míst mimo běžnou návštěvnickou trasu, setkat se s lidmi, kteří o slony pečují, a zeptat se jich na cokoliv, co je na téma sloni zajímá. Tato setkání s ošetřovateli jsou organizovaná za příplatek 60 Kč k běžnému vstupnému a je vhodné se na ně předem zaregistrovat – kapacita je omezená. Letos budou mít příležitost až čtyři skupiny návštěvníků, a to v 10.00, 11.00, 13.00 a 14.00. Délka každé prohlídky bude přibližně 30 minut.

Rezervace je možná přes rezervační formulář na stránkách zoo: https://www.zooliberec.cz/mezinarodni-den-slonu-2020.html. Sraz účastníků je vždy v daný čas na prostranství za hlavním vchodem do zoo. Zoo Liberec chová dvě slonice slona indického jako jedna z mála zoologických zahrad ještě v tzv. kontaktním chovu.