ZAŽIJTE AKCI, ZÁBAVU I POUČENÍ V TURNOVSKÉM MUZEU

1.7.2020 – 31.8.2020, 23:59

Prázdniny v muzeum nejsou nuda! Turnovské muzeum připravilo pro malé i velké návštěvníky programy, které pobaví i poučí.

Každé prázdninové úterý se stanete geologem-mineralogem, každý prázdninový čtvrtek bude opravdu „akční” s Lezeckými čtvrtky a každou sobotu v červenci a srpnu zažijete kouzelnou atmosféru na Dlaskově statku, který ožije řemeslem.

Každé prázdninové úterý DEN S MINERALOGEM Zážitkový program s geologickou tématikou (nejen) pro děti
Odlévání a barvení zkamenělin ze sádry; rýžování českých granátů a olivínů; hledání drahých a rudních kamenů ve štěrkové drti; odkrývání kostry dinosaura; dobývání drahých kamenů; burza minerálů.

Každý prázdninový čtvrtek LEZECKÉ ČTVRTKY Doprovodný program k expozici horolezectví. Vyzkoušíte si doprovodné disciplíny horolezců. Prázdninové lezecké čtvrtky přiblíží pohyb a bytí ve skalách, práci s lanem formou uzlování a další pro horolezce doplňkové pohybové aktivity, jako je např. slackline. 

O prázdninových sobotách ŘEMESLNÉ DÍLNY NA DLASKOVĚ STATKU – „Jak se šilo na statku“. Seznámíte se
s tradičními technikami jako jsou předení na kolovratu, předtkalcovské techniky, tkaní na tkalcovském stavu, plstění, vyšívání či barvení přírodními barvivy, dozvíte se o postupu zpracování klasických textilních plodin (len, konopí) i živočišného materiálu (vlna). Se zkušenými lektory z řad řemeslníků se vydáte po nitkách do minulosti a objevíte její kouzlo i řadu nových dovedností.“