Výstava KarARTena

11.5.2020 – 31.5.2020, 23:59

KarARTena v Trafo Gallery otevřena!

První karanténní výstava v historii Trafo Gallery přinesla rozptýlení do současné celospolečenské situace a byla dosud k vidění pouze online.

Nyní se Vám do konce měsíce května nabízí možnost shlédnout její díla osobně přímo v prostorách galerie a to denně zdarma díky společnosti Canadian Medical, která velkoryse uhradila roční vstupné na naše plánované výstavy.

Vystavují Michal Cimala, Jan Gemrot, Jakub Janovský, Josefína Jonášová, Alžběta Josefy, Jan Kaláb, Martin Krajc, Jakub Nepraš, Matěj Olmer, Pasta Oner, Jakub Roztocil, Magdalena Roztočilová, Martin Salajka, Lu JinDrak Skřivánková, Ira Svobodova, Michal Škapa, Karel Štědrý, Zdeněk Trs, Jan Vytiska

Kurátoři Blanka Čermáková, Michal Cimala, Jan Kaláb, Jakub Nepraš

Charitativní aukce díla VIRUS Jana Kalába

Ve spolupráci s Galerie KODL dražíme obraz VIRUS Jana Kalába, jehož 100% výtěžek poputuje na účet pěti malých neziskových organizací, kde je každá koruna dobrá:

Pečovatelské centrum Praha 7
Aliance pro individualizovanou podporu
Management pro neziskovky (D.O.M.A.)
Projekt Šance
Poslední subjekt vybere vítězný dražitel.

Aukce bude zakončena v neděli 10. května v 16 hodin (https://www.livebid.cz/auctions).

„Při malování obrazu VIRUS 0420 (Anticovid) jsem myslel na ty, kteří usilovně pracují na vývoji protiléku, vznikl tedy na jejich počest. Jakmile bude dostupný lék, z Covidu se skutečně stane prostě jen další chřipka. Reakce na můj obraz na sociálních médiích mě přivedly k myšlence obraz prodat a výtěžek věnovat výzkumným pracovištím. Bylo mi jasné, že abych obraz prodal za nejvyšší cenu, potřebuji tu nejlepší aukční síň. Proto jsem kontaktoval Martina Kodla. Když jsem se pak znovu zamyslel, komu peníze darovat, uvědomil jsem si, že s vývojem léku bude spojen obrovský byznys a politika, a proto bude lepší podpořit ty, kteří jsou více opomíjeni,“ vysvětluje Kaláb.