Neviditelná výstava

1.1.2020 – 31.12.2020, 23:59

Láká vás možnost poznat svět ze zcela jiné perspektivy? Chcete si vyzkoušet, jak ostré máte ostatní smysly, když vás zradí zrak?

Pak navštivte Klasickou prohlídku na Neviditelné výstavě.

Ta je rozvržena do dvou částí. V zatemněné části si vyzkoušíte, jaké nástrahy na nevidomé čekají každý den. Jak se orientují například v rušném městě, ale i v přírodě, nebo třeba na koncertě. Jaké to je, když si musíte uvařit oběd, aniž byste na něj viděli. Vaše kroky tmou povedou zkušení nevidomí průvodci, kteří jsou připraveni odpovědět na všechny otázky. V druhé, takzvané viditelné části, se pak seznámíte s různými pomůckami, jež ulehčují nevidomým lidem život.

Říkáte si, co vám taková výstava může dát? Jednak poznáte svět nevidomých, který se dost dobře nedá popsat slovy. Dá se jen zažít. A navíc pobyt v temnotě prozradí mnohdy na člověka víc, než by čekal.

„Je to úžasný interaktivní zážitek. Mnoha lidem změní pohled na nevidomé lidi. Výstava chce ukázat, že být nevidomý je velice náročné, ale na druhou stranu, že to jde a že když máte ty správné lidi kolem sebe, jde to mnohem lépe.“ Lenka Valerová, průvodce

Výstava je vhodná pro všechny věkové skupiny zhruba od 4 let do 99. Prohlídky startují každých 15 minut ve všední den i o víkendu.

Už jste si ve tmě docela jistí a chcete své dovednosti prohloubit? Nebo si prostě jen troufáte na pořádné výzvy? Právě pro vás je připravena Prohlídka pro pokročilé. A pro rodiče s dětmi je připravena i Pohádková prohlídka. Máte strach, že to děti ve tmě nezvládnou? Díky milým průvodcům dětem ani nepřijde, že by se měly něčeho bát. Společně s nimi přijdou na to, že ve tmě žádná strašidla nečekají.

Prohlídky je možné absolvovat v těchto jazycích: angličtina, francouzština, španělština, ruština.

Pro více informací či rezervaci v případě větších skupin nebo potřeby tlumočníka využijte tyto kontakty: e-mail [email protected] či telefon 777 787 064.