Prohlídka divadla Komedie - architektura a historie - divadlo Komedie

ZAJÍMÁ VÁS ARCHITEKTURA STAVEB, VE KTERÝCH MAJÍ SÍDLA NAŠE DIVADLA? PŘIJĎTE SI PROHLÉDNOUT BUDOVY DIVADEL POD DROBNOHLEDEM, CO ŘÍKAJÍ O JEJICH VZNIKU A JAKÁ SKRÝVAJÍ TAJEMSTVÍ?

Prohlídka divadla Komedie - architektura a historie - divadlo Komedie
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00
Nechte se okouzlit nadčasovou elegancí funkcionalistické stavby, jejíž součástí je divadlo Komedie. Méně známé skutečnosti, týkající se například podnikatelského záměru úspěšného ředitele divadla Vlasty Buriana nebo uměleckých detailů, vám přiblíží historik umění Jakub Potůček.

Na prohlídku je omezený počet míst: 30

Jakub Potůček je historik umění specializující se na problematiku české a evropské moderní a průmyslové architektury od přelomu 19. a 20. století až po současnost. Jako historik umění a kurátor působil v předních českých galeriích (Muzeum moderního umění - Muzeum umění Olomouc a Národní galerie v Praze – Sbírka moderního a současného umění). V současné době je vědeckým pracovníkem Fakulty architektury ČVUT v Praze (Výzkumné centrum průmyslového dědictví). Je spolupracovníkem řady odborných tištěných i elektronických periodik a členem památkových komisí při Generálním ředitelství NPÚ v Praze a Ministerstvu kultury. Je autorem a spoluautorem řady výstav a publikací.