NEREZ & LUCIA - Divadlo Kalich

10.10.2019, 19:00 – 20:00

Legendární skupina Nerez je po 25 letech zpět a vydala album Zlom, které je společným projektem Nerez a Lucie Šoralové.

NEREZ & LUCIA - Divadlo Kalich
  • Adresa:
    Jungmannova 22/9
    Praha 1 110 00

Po prvním, zcela vyprodaném a fenomenálním koncertu v Divadle Kalich opět zazní naživo písně z nového alba i slavné skladby, které kapela Nerez hrála naposledy před čtvrt stoletím se Zuzanou Navarovou.

Skupina Nerez se po 25 letech vrací na scénu. Do nového projektu NEREZ & LUCIA přibyla zpěvačka Lucia Šoralová, která je rovnocenným partnerem zakládajícím členům původních Nerez Zdeňkovi  Vřešťálovi a Vítu Sázavskému. Vydávají spolu album nazvané Zlom.

Kolekce dvanácti originálních písní - převážně od Zdeňka Vřešťála a Lucie Šoralové, ale i od zajímavých autorských hostů (Ondřej Soukup nebo Silvia Kaščáková) překvapuje žánrovou pestrostí. Nahrávka je stylově rozkročená napříč celou Evropou. Stojí tak vedle sebe čardáš, folková balada, reggae, šanson i akustická pop music, zní čeština, slovenština, hebrejština, srbochorvatština či romština. Album vyniká mimořádnými pěveckými výkony hlavních protagonistů, rafinovanými sbory a virtuózními sóly dalších členů skupiny.

Kromě základního tria jsou členy kapely NEREZ & LUCIA francouzský kontrabasista Grégoire Brun, hráč na akordeon a saxofon David Lomič a multiinstrumentalista Robert Fischmann (flétny, klavír, perkuse).

Recenze na první koncert v Divadle Kalich:

https://magazin.aktualne.cz/kultura/hudba/nerez-lucia-soralova-kalich-hudba-koncert-recenze/r~f486705c5acc11e98aa4ac1f6b220ee8/?redirected=1556286812&fbclid=IwAR1gm6vIehnsoOHjFEBr_mAbNxsvUqt7Ud22-6OmsqUJWN8xsy3nI4aiYjw

 Zde se můžete podívat na klip Klec: https://youtu.be/ET4KAQN2d8E