K.Š.E.F.T. - Činoherní klub

15.9.2023, 19:30 – 25.10.2023, 21:30

Co nejlepšího dát synovi k pětadvacátým narozeninám? Prostitutku.

K.Š.E.F.T. - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Hra daleko vtipnější a vážnější, než čekáte, o různých podobách lásky.

Milující rodiče objednají pro svého syna prostitutku, aby ho připravila o panictví a pomohla mu tak udělat další krok k dospělosti. Jackovi je sice pětadvacet, ale trpí lehkou mentální poruchou a jeho dosud nejvíc vzrušující interakcí se ženou bylo, když na něj mrkla pokladní v supermarketu, a on do ní byl kvůli tomu půl roku zamilovaný.
Každý si od Juliiny návštěvy slibuje něco trochu jiného; a nikoho nenapadne, že by pečlivě plánované dvě hodiny měly nějak narušit chod celé rodiny...

Jack – Kolikrát musí člověk někoho potkat, aby ho mohl milovat?

Máme všichni stejné právo na to být milováni? Máme všichni právo na intimitu a sex?
Chceme se o své blízké postarat a udělat pro ně to nejlepší, jsme ale připraveni dát jim svobodu? Je to, co si pro ně přejeme, to, co skutečně potřebují?
Hra o citlivých tématech, vtipná, dojemná a natolik přímá a upřímná, že nabízí čerstvý pohled na stereotypy ve vztazích, které žijeme, a předsudky, které míváme.
Něco se za peníze dá koupit – ale to podstatné ne.

Julie – Váš manžel dělá všechnu práci a všechno platí a na oplátku vy vaříte a uklízíte a staráte se o děti a příležitostně mu dovolíte si s vámi zasouložit.
Antonie – To se v žádném případě nedá srovnávat.
Julie – Ano, já nemusím vařit a uklízet.


Sarah Page je mladá britská dramatička, dramaturgyně a scenáristka. Hru oceňovanou kritikou i diváky K.Š.E.F.T. (Punts) napsala v roce 2016. Ústřední myšlenka hry vyšla z rozhovorů autorky se sexuálními pracovnicemi.

„Diváci mohou očekávat, že se zasmějí a snad je to i trochu dojme. A taky by měli být připravení na to, že jsou tam tu a tam drsné vtipy. Je to představení, na kterém si raději nesedejte vedle svých rodičů a které nedoporučuji nikomu na první rande.“
Sarah Page

Antonie / Lucie Žáčková
Jack / Václav Šanda
Alastair / Martin Finger
Julie /Sandra Černodrinská
 
Přeložila:  Zuzana Ščerbová 
Režie: Ondřej Sokol
Kostýmy: Katarína Hollá
Scéna: Adam Pitra
Hudba: Ivan Acher
Dramaturgie: Markéta Kočí Machačíková
Inspice:  Jana Kohoutová

 
premiéra 7. září 2019