Festival Zlatá Praha – Zahajovací koncert - Nová scéna Národního divadla

Letošní 56. ročník Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha zahájí koncert věnovaný výjimečným ženám a dívkám, které ve světě hudby rozdávají nejen krásu, ale i vynikající hudební výkony.

Festival Zlatá Praha – Zahajovací koncert - Nová scéna Národního divadla
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

Letošní 56. ročník Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha zahájí koncert věnovaný výjimečným ženám a dívkám, které ve světě hudby rozdávají nejen krásu, ale i vynikající hudební výkony. Během slavnostního večera vystoupí sopranistky Martina Janková a Kateřina Kněžíková, houslistka Olga Šroubková, violoncellistka Terezie Kovalová, harfenistka Kateřina Englichová, varhanice a klavíristka Katta, hráčka na lesní roh Kateřina Javůrková, skladatelka, zpěvačka, textařka, producentka a výtvarnice Vladivojna La Chia a mimořádně talentovaná devítiletá klavíristka Klára Gibišová. 

Zmíněné dámy a slečny bude doprovázet komorní orchestr Ambroš Ladies Orchestra. Moderace večera se zhostí Libor Bouček, který nás provede jednotlivými skladbami a z rozhovorů se divák dozví i zajímavé historky nejen z hudebního života.

Slavnostní zahájení Zlaté Prahy živě přenáší Česká televize na kulturním kanálu ČT art.