Formidable! Aznavour /FR/ poprvé v Praze

25.1.2021, 19:30 – 21:30

Představení Formidable! Aznavour vytvořené na počest Charlese Aznavoura nás zavede zpět do doby nezapomenutelné „La Bohême“. Skrze kultovní písně nám vypráví neuvěřitelný příběh života slavného šansoniéra. Zpěvák, skladatel a herec arménského původu Charles Aznavour bývá označován za „francouzského Franka Sinatru“. A poté, co Frank Sinatra zemřel, byl Aznavour považován za posledního z tzv. „Velkých“.

Cena vstupenky: od 799,- Kč

Během své 70 let dlouhé kariéry Charles Aznavour napsal více než 800 a nahrál více než 1200 písní. Zpíval v mnoha jazycích a na svém kontě měl více než 180 miliónů prodaných desek celosvětově. Je proto právem považován za jednu z největších hudebních legend naší doby. Ostatně v anketě stanice CNN byl Charles Aznavour v roce 1998 zvolen za Největšího umělce století. V hlasování získal 18 % lid a předčil tak i Elvise Presleyho nebo Boba Dylana. Kromě hudební scény se pohyboval v oblasti filmu - zahrál si ve více než šesti desítkách filmů.

Za představením stojí tým Directo Productions, tedy tatáž produkce, která má na svědomí Piaf The Show či Paris The Show. S pomocí videoprojekcí, originálního pojetí scény a dekorací show Formidable! oslavuje život a dílo špičkového tenoristy, který dokonce dal této produkci své osobní požehnání ještě před svým skonem v roce 2018.
Objevte kořeny největších písní velikána francouzského šansonu, které se staly nedílnou součástí světového hudebního dědictví!

Obsazení:
Jules Grison (zpěv)
Béatrice Guiffray (housle)
Benoit Pierron (bubny, perkuse)
Fredéric Viale (harmonika)
Philippe Villa (piano)
Sophie Desvergnes (basa)

Ukázka: