Metronome Prague 2020

19.6.2020 – 20.6.2020, 23:59

Pátý ročník Metronome Prague, největšího pražského festivalu hudby a umění se odehraje opět na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 19.-20.6.2020. Na co se těšit?

Cena vstupenky: 1390 Kč

Headlinerem události je hudební génius a mistr žánrové všestrannosti Beck, kterému překračování hudebních hranic mu mimo jiné vysloužilo za jeho kariéru sedm cen Grammy. Zcela výjimečný koncert se v Praze odehraje poprvé od devadesátých let, kdy tu Beck zahrál naposledy. Dále zahraje skupina Underworld, která vydala na podzim 2019 své desáté studiové album Drift Songs. Show, která bude nové album propagovat, by měla být neopakovatelná a největší, jakou kdy Underworld předvedli.

Velmi speciální koncert v Křižíkově fontáně odehrají pražští Tata Bojs, jejichž frontman Milan Cais novou scénu, která ponese název H2O, vizuálně přetvoří. Největší pražský hudební festival pod širým nebem se tak bude společně s Výstavištěm podílet na oživení tohoto unikátního prostoru a jeho rekonstrukci. Z řad interpretů české a slovenské hudební scény je doplní například Moimir Papalescu & The Nihilists, kteří hlásí comeback po celých 13 letech, nebo talentovaná Berenika Kohoutová.

O rapovou a grimovou show se postará žánrová londýnská ikona Skepta, tuzemský Hugo Toxxx, ukrajinská senzance alyona alyona. Na seznamu budou brzy přibývat další a další jména, Holešovice se letos mají opět na co těšit, tentokrát ještě ve větším!