Mládě hrabáče a vnuk legendárního Gastona jsou hlavními hvězdami posledního prázdninového víkendu v pražské zoo

29.8.2015 – 30.8.2015, 23:59

Na rozloučení s prázdninami jsme pro vás připravili pestrý program včetně jednoho překvapení. Během víkendu se poprvé od svého narození představí veřejnosti malý hrabáč. Ten bude k vidění vždy od 12:00 do 14:00 v Africkém domě. Přijďte se podívat na vlastní oči, jak se tomuto hvězdnému mláděti daří. Další slavné mládě pak spatříte v expozici lachtanů jihoafrických. První plavecké pokusy tam dopoledne zkouší vnuk legendárního Gastona.

V sobotu se ale můžete těšit například i na dvojí křtiny. V 11.00 pokřtí Pavel Mikeš, velvyslanec pro státy střední Afriky, mládě guerézy pláštíkové. Od Vodního světa, kde křest proběhne, pak můžete vyrazit rovnou k výběhu koní Převalského u horní stanice lanovky. Tam totiž od 13.00 proběhne křest malé klisničky, jejíž kmotrou se stane Ivana Grollová, velvyslankyně České republiky v Mongolsku. U hřiště poblíž rozhledny Obora, jen pár kroků od výběhu, se budete moci od 14.00 osobně potkat se sochařem Michalem Trpákem, autorem sochy Mazlíci, kterou instaloval v Zoo Praha v rámci sochařského festivalu Sculpture Line.

Pro zvídavé je i na poslední srpnovou sobotu připravena akce Cesta kolem světa za jeden den. Možnost získat zajímavé ceny od Zoo Praha budou mít ti, kteří nasbírají všech sedm razítek a nejpřesněji odpoví na tipovací otázku. Soutěžní kartičky vydává Informační centrum zoo.

Program

11.00                                    Křtiny mláděte guerézy pláštíkové (u expozice gueréz ve Vodním světě)
12.00 – 14.00                      Malý hrabáč se představuje (expozice hrabáčů v Africkém domě)
13.00                                    Křtiny samičky koně Převalského (výběh koní Převalského u horní stanice lanovky)
14.00                                    Setkání s autorem sochy Mazlíci (dětské hřiště u rozhledny Obora)
10.00 – 16.00                      Za zvířaty tří kontinentů – informační stánky k Cestě kolem světa (Ostrov lemurů, u Velemlokária a na vyhlídce u klokanů rudých)

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Foto 1: Mládě hrabáče kapského. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha
Foto 2: Vnuk legendárního Gastona, mládě lachtana jihoafrického. Petr Hamerník, Zoo Praha