Letní prohlídky v Habánských sklepech

24.7.2015 – 23.8.2015, 23:59

Degustační prohlídky 400 let starých habánských sklepů!

Cena vstupenky: 140 – 190 Kč

Návštěvníky jižní Moravy čeká v létě jedinečná možnost poznat původní habánské sklepy a seznámit se s vinařstvím stejného jména. Prohlídky, zakončené degustací, budou trvat přibližně devadesát minut a návštěvníci se při nich dozvědí více o historii i současnosti Habánských sklepů.

Prohlídky, jejichž součástí bude možnost zakoupit si vína přímo ve vinařství, se ve Velkých Bílovicích konají v letní sezóně od 29. května do 23. srpna. Na návštěvu je potřeba se objednat předem. Stačí poslat e-mail na [email protected] s kontaktními údaji a zaměstnanci vinařství již domluví vše potřebné. Minimální počet osob pro prohlídku jsou čtyři, k dispozici jsou dvě varianty. Prohlídka Habánských sklepů s malou degustací tří vzorků bude stát 140 korun nebo s rozšířenou degustací šesti vzorků za 190 korun. Ochutnáte například  Chardonnay 2013 pozdní sběr či Cuvée Jacob Hutter pozdní sběr 2013, tedy vína, která získala zlatou medaili na prestižní vinařské soutěži Prague Wine Trophy 2015.

Habánské sklepy byly postaveny ve Velkých Bílovicích před čtyřmi staletími Habány, mírumilovnými lidmi, kteří si na Moravě získali respekt jako zruční řemeslníci a vynikající vinaři. Díky jejich dědictví vznikají i dnes ve vinařství jedinečná vína s neopakovatelným charakterem – vína, která mají duši. Stejně jako před mnoha staletími.

Více informací na www.habanskesklepy.cz.