Oblíbené komentované krmení v Zoo Děčín o prázdninách denně

1.7.2015 – 31.8.2015, 23:59

Chcete se toho při prohlídce děčínské zoologické zahrady dozvědět co nejvíce? Pokud ano, pak si návštěvu zoo naplánujte tak, aby vám neunikly komentované ukázky krmení. Ty probíhají o letních prázdninách denně.

 „Dozvíte se při nich například to, na jakých mlskách si nejraději pochutnávají medvědi grizzly i kolik kilo potravy snědí za jeden den. Nebo to, že mravenečník ujíždí na avokádu a že mangusty liščí dokážou ulovit i jedovatého hada,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Komentované krmení zvířat probíhá v předem stanovených časech. U medvědů grizzly dokonce 2x denně.  

Rozpis ukázek komentovaného krmení

9.30    medvědi grizzly
10.30 mangusty liščí
12.30 mravenečníci velcí
13.00 makakové chocholatí
14.30 medvědi grizzly

Další oblíbenou aktivitou, kterou zoo spouští s příchodem prázdnin, je tzv. Setkání se zvířaty. Jde o prezentaci kontaktních zvířat, při které je hlazení a focení povoleno. „Návštěvníci Setkání se zvířaty milují. Vědí, že hlazení zvířat přes ploty expozic je v zoo přísně zakázáno, a proto se na tuto aktivitu vždy velmi těší. Svůj stánek s kontaktními zvířaty otvíráme každý všední den od 14 do 14.30 hodin,“ uvedla mluvčí zoo. Příchozí se mohou těšit na setkání s hady, želvami, prasátkem Pašou, agamou či gekončíkem. „Pro letošní rok jsme tuto službu maličko vylepšili. Na středy jsme přichystali návštěvníkům překvapení.  V tento den nebudou návštěvníci dopředu vědět, s jakým zvířetem se setkají, ale o to víc pak budou tímto setkáním překvapeni,“ doplnila mluvčí. Setkání se zvířaty budou probíhat za příznivého počasí po celé prázdniny před expozicí medvědů grizzly. Služba je zdarma.

Rozpis Setkání se zvířaty

pondělí želvy
úterý prasátko Paša
středa překvapení
čtvrtek hadi
pátek agamy a gekončík

Ve všedních dnech navíc návštěvníkům ukáže i kontaktní zvířata.