Koupání v Praze 2015 - Koupaliště Petynka

1.6.2015 – 31.8.2015, 23:59

Travnaté prostorné pláže, kvalitní čistá voda a 50metrový vyhřívaný bazén – to jsou základní  atributy zázemí areálu koupaliště Petynka v pražských Střešovicích. Voda na Petynce není cítit, neboť k čištění vody byla zvolena nejnovější technologie. Velkou výhodou je vyhřívaný bazén, a tedy možnost plavání i za chladnějšího počasí, což ocení především kondiční plavci. Areál na Petynce se otvírá na začátku května a končí posledního září.

Poležet si můžete v celém areálu na upravované travnaté ploše. Kapacita míst k ležení se rekonstrukcí provozní budovy zvýšila o její střechu, která je zatravněna. Místa s větším soukromím jsou v horní části koupaliště vedle tobogánu nebo nad beach voleyballem. Lidé s alergií nemusí ležet přímo v trávě , mají možnost využít ležení přímo u bazénu na jemně vyvýšené dřevěné terase. Nechybí samozřejmě ani stánky s občerstvením, které přijde v letních slunečních dnech vhod nejednomu návštěvníkovi stejně tak jako plážový bar s míchynými nápoji. Sociální zázemí, moderní šatny s čipovými kódy a odpočinkové prostory tvoří komfortní základ areálu.

Sportovně založení lidé ocení hřiště na plážový volejbal, stolní tenis, dětskou trampolínu. Největším lákadlem pro děti, stejně jako v minulých letech, zůstává 103m dlouhý tobogán a ti nejmenší se mohou těšit na brouzdaliště a dětské hřiště. Pro práci, ale i pro zábavu, nabízí Petynka zdarma bezdrátový přístup na internet s využitím WiFi technologie. Taktéž je možné sledovat aktuální stav areálu na našich stránkách pomocí 2 webových kamer. Koupaliště Petynka má plně bezbariérový přístup, vychází vstříc i handicapovaným občanům a vozíčkářům, kteří se mohou pohodlně spustit do bazénu a zpět.

Celková rozloha areálu činí více než 30 500 m2. Plavecký bazén o délce 50m a šíři 21m je ideální jak pro kondiční a závodní plavce, tak pro příjemný relax a schlazení v parných letních měsících. Plavecký areál Petynka v pražských Střešovicích je Vám k dispozici v letních měsícíh každý všední den od 7 do 21h a o víkendu od 9 do 21h.