Přehlídka automobilové techniky v Řečkovicích

24.4.2015, 10:00 – 25.4.2015, 17:00

Všichni fanoušci automobilů a zejména historických autobusů by si neměli nechat ujít akci, které Technické muzeum v Brně připravuje ve svém řečkovickém depozitáři. V sobotu a v neděli 25. – 26. 4. tu bude možnost jediný víkend v roce zhlédnout automobily ze sbírek Technického muzea v Brně. Letošní novinkou bude také tanková bitva zmenšených modelů techniky druhé světové války.

Cena vstupenky: 20 Kč

Přehlídka automobilové techniky s podtitulem „To bude jízda“ pozve jako každý rok návštěvníky do běžně nepřístupného areálu bývalých kasáren na ulici Terezy Novákové v Brně – Řečkovicích, kde se nachází depozitáře Technického muzea v Brně. Návštěvníci se mohou těšit na historická užitková vozidla, dobové prostředky hromadné dopravy nebo hasičskou a vojenskou techniku. Součástí je i speciální doprovodný program, který určitě zaujme jak děti, tak dospělé.

Poslední dubnovou sobotu nebo neděli se tak návštěvníci mohou vydat na jedinečný výlet do depozitáře Technického muzea v Brně, který se nachází v městské části Brno - Řečkovice. Po tyto dva dny tak budou mít příležitost vidět historické autobusy, trolejbusy a užitkové vozy, jež jsou v řečkovickém depozitáři umístěny. Dále se mohou návštěvníci těšit na ukázky hasičské techniky v akci a na různé hry a soutěže, které budou pro děti připraveny. Na své si přijdou také obdivovatelé vojenské techniky.

Nejoblíbenější atrakcí jsou každoročně okružní jízdy historickými autobusy ze sbírek Technického muzea v Brně. Zájemci dostanou možnost vydat se na projížďku v každou celou hodinu v časovém rozmezí od 10.00 do 16.00 hodin. Na jednotlivé odjezdy bude třeba z důvodu omezené kapacity vozidel předem zakoupit na místě jízdenku.

Přehlídka automobilové techniky v Řečkovicích

Novinkou bude letos tanková bitva realistických modelů v měřítku 1: 6. Ta má být připomínkou 70. výročí konce druhé světové války. Představení World War II Circus tak můžete vidět v sobotu 25. 4. od 15.00 hodin.

Areál bude o tomto víkendu pro veřejnost zpřístupněn od 9.00 do 17.00 hodin. Pro pohodlí návštěvníků nebudou chybět ani stánky s občerstvením či s upomínkovými předměty. Akce tak bude určitě ideální příležitostí pro zajímavý a netradiční výlet.

Vstupné do areálu činí 20,- Kč.

Kde: Bývalé kasárny, ulice Terezy Novákové, Brno-Řečkovice
Volný vstup budou mít ZTP a děti do výšky 130 cm. Vchod do areálu bývalých kasáren leží přímo u zastávky linek č. 41, 71 „Žilkova“, případně je lehce dostupný pěšky od konečné zastávky tramvaje č. 1 v Řečkovicích.