Vánoční trhy 2014 Vídeň

15.11.2014 – 24.12.2014, 23:59

Vypravte se na jeden z nejvyhlášenějších evropských vánočních trhů do nedaleké Vídně. Od poloviny listopadu až do Vánoc se ta nejkrásnější vídeňská náměstí proměňují v pohádkové vánoční trhy. Při vůni vánočního cukroví a se šálkem horkého punče na Vás dýchne nefalšovaná předvánoční nálada.

Už tradiční kouzlo vídeňského adventu proměňuje Radniční náměstí v rozzářenou pohádkovou krajinu. Vánoční dárky, ozdoby na vánoční stromeček, cukrovinky a hřejivé nápoje tu nabízí na 150 stánků. Slavnostně ozdobené jsou i stromy v Radničním parku kolem dokola, které plují v moři světel. Hodně nabídek je tu připraveno hlavně pro děti.

Nedaleko odsud, mezi Uměleckohistorickým a Přírodovědným muzeem, láká návštěvníky vánoční vesnička na náměstí Marie Terezie. V době adventu tu stojí přes 70 stánků nabízejících tradiční řemeslné výrobky a originální dárky. Dalším oblíbeným místem setkání v předvánočním čase, především pro mladší návštěvníky, je romantická vánoční vesnička v areálu staré nemocnice Altes AKH. Uprostřed vánoční tržnice jsou postaveny také dvě dráhy na metanou.

Starovídeňský vánoční trh ve Freyungu v centru města ctí dávné tradice. Vánoční trh se tu konal poprvé už v roce 1772. Dnes se tu prodávají výrobky uměleckých řemesel, skleněné ozdoby, tradiční betlémy a keramika. Od 16 hodin zní na náměstí slavnostní adventní hudba. Kvalitní výrobky uměleckých řemesel si můžete koupit i o pár kroků dál na adventním trhu Am Hof.

Kulturní a vánoční trh před zámkem Schönbrunn nabízí romantiku před kulisou císařského sídla. Po Vánocích se promění na novoroční trh. Tento podmanivý trh nabízí tradiční řemeslné výrobky, ručně vyráběné vánoční ozdoby, vánoční koncerty a bohatý program pro děti včetně vánoční dílny. Působivou barokní kulisou se může pochlubit vánoční vesnička u zámku Belvedér. Skromný vánoční trh se koná v jedinečném zámeckém parku.

Na vánočním trhu na Karlově náměstí si na své přijdou hlavně děti. Vedle bohatého programu pro děti se tu nabízejí především výrobky uměleckých řemesel. Na vánočním trhu na Spittelbergu v kouzelných uličkách najdete také hodně stánků s uměleckými výrobky, ale i bohatou nabídku různých laskomin jako inspiraci na dárek.

Na zimním trhu u velkého ruského kola jde především o zábavu. Až do 6. ledna se tu pořádají zážitkové jízdy pro děti, vystupují tu zpěváci a hudební skupiny a je zde připraven bohatý zábavní program. Hlavním tématem vánočního trhu na Štěpánském náměstí (Stephansplatz) je rozjímání a tradice. Ve 26 stáncích se tu prodávají kvalitní výrobky z celého Rakouska.

Kouzlo adventu a vánoční trh ve Vídni si opravdu užijete!

zdroj: www.wien.info