Víno z blízka – seriál zahradních degustací v Otevřené zahradě

29.5.2014 – 11.9.2014, 23:59

Letošní léto bude v Brně ve znamení degustací skvělých vín pod širým nebem jen pár kroků od historického centra města.

V sérii deseti samostatných degustací, které se uskuteční v Otevřené zahradě pod Špilberkem na Údolní ulici, se postupně představí vinařské spolky a vinaři z 10 nejvýznamnějších obcí vinařské oblasti Morava. Na každé degustaci bude v nabídce kolem 50 vín reprezentujících typickou produkci vinařů z dané obce. Vinaři rovněž představí akce pořádané v jejich sklepních uličkách, součástí programu bude i chvilka pro umění - od folklóru až po modern art. Jedinečný zážitek letních večerů v Brně je současně seznámením se současnými trendy ve vinařství na jižní Moravě.

Místem konání degustací je Otevřená zahrada, která se rozkládá na severním svahu Špilberku. Zahrada má 10 samostatných edukačních stanovišť rozmístěných v moderně řešené zeleni, částečně i na střeše pasivního domu nadace. Na stanovištích budou stoly jednotlivých vinařů, ve spodní části zahrady bude občerstvení servírovat letní kuchyň s grilem, k dispozici bude návštěvníkům i taneční parket. Degustace začínají vždy v 17:30 a končí ve 20:30 hodin, vstupenky se dají koupit v předprodeji v e-shopu Nadace Partnerství nebo přímo na místě (vstupenky doporučujeme rezervovat na tel. 515 903 121).

Celý seriál degustací startuje 29. 5. představením Velkých Bílovic. Další degustace proběhnou 12. 6. (Čejkovice), 26. 6. (Mikulov), 10. 7. (Nový Šaldorf), 17. 7. (Velké Pavlovice), 24. 7. (Mutěnice), 31. 7. (Blatnice), 14. 8. (Prušánky), 28. 8. (Pavlov) a přehlídku uzavře degustace rakvických vinařů dne 11. září. Zváni jsou romantici i znalci vína! Veškeré informace naleznete na stránkách festivalu – www.vinozblizka.cz