oslava Velikonoc na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně

19.4.2019, 10:00 – 22.4.2019, 17:00

Čtyřdenní oslava Velikonoc na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně bude samozřejmě ve znamení zdobení vajíček, pletení pomlázek a dalších lidových dovedností, ale také sobotního a nedělního kulturního  programu. V pondělí zažijí návštěvníci tradiční velikonoční koledu.

Program začíná každý den v 10 hod. a potrvá do 17 hod.

Sobota 20. dubna nabídne vedle řemeslné podívané rovněž komponované velikonoční pásmo mladých herců pod vedením známého plzeňského divadelníka Zdislava Prince. V  11 a ve 14 hod. vystoupí ve statkové kovárně, která je stále proměněná v prvorepublikovou školní třídu.

Nedělní odpoledne 21. dubna zpestří ve 14,30 hod. dětský folklór v podání souboru Úslaváček při Základní umělecké škole ve Starém Plzenci.

V pondělí 22. dubna návštěvníci zažijí velikonoční koledu – zvyk, který už není v našem kraji příliš k vidění. Rozezní se i trakařová řehtačka a bude se šupat.      

Po všechny čtyři dny seznámí návštěvníky velikonoční oslavy v zoologické a botanické zahradě malá výstavka s tradicemi, jež provázely naše předky od masopustu až  po rozkvetlé jaro. Děti společně s rodiči budou mít možnost si velikonoční vědomosti otestovat na naučné soutěžní stezce okolo o ceny okolo statku Lüftnerka.