Vánoční trhy 2018 - Opava

25.11.2018 – 23.12.2018, 23:59

Vánoční jarmark v Opavě začíná již 25. listopadu a potrvá až do neděle 23.12.2018. Celých 29 dní si můžete užít krásné opavské vánoční trhy, které se konají na Dolním náměstí a které budou doprovázeny bohatým kulturním programem, prodejem zajímavého sortimentu, občerstvení a výrobků. Každý den bude otevřeno minimálně od 10:00 do 18:00 hodin.

Na trzích můžete kromě zhlédnutí programu a vychutnání skvělé atmosféry si také nakoupit něco zajímavého z občerstvení (trdelníky, vánoční punč, klobásy, bramboráky, polévky, hamburgery, zabíjačkové výrobky) až po dárky, dekoraci (věnce, ozdoby, baňky, svíčky atd.), stromky nebo perníčky.

Každý si zajisté vybere něco dobrého a zajímavého nejen pro sebe, ale i pro své blízké. Letos tam bude 29 stánků. Dále tam bude betlém, dílničky a tvořivé programy pro děti, řemeslné historické městečko, historický kolotoč i lití olova.

Výběr z programu

Něco na naladění, ať víte, co pro vás Opava připravila. Čekají na vás známé i místní kapely a interpreti, dechovky, divadelní představení, cimbálovky, zpívání vánočních koled, pěvecké sbory, čertovský karneval na Mikuláše, Ježíškův poštovní úřad, zdobení perníčků, zabijačka, zdobení baněk, řemeslné městečko atd. Také je připraven speciální program pro děti. Přesný program najdete na vývěskách a na trzích.

Na pódiu se letos objeví swingový orchestr Dolbend, Ivan Mládek a jeho banjo band, Aneta Langerová, Rock & Roll Band Marcela Woodmana, David Kraus s kapelou a mnoho dalších.

Předvánoční prodej na Horním náměstí

V rámci předvánočního prodeje budou na Horním náměstí dva stánky - první s občerstvením a druhý s punčem a teplými nápoji, ve kterých začne prodej již 27. října a skončí 24. listopadu. Můžete se těšit na lampionový průvod a vzpomínkový hudební večer, který se koná 17. listopadu.

Tak jako minulý rok, tak i letos můžete očekávat nabídku na stáncích, kde budou prodávat převážně místní prodejci, kteří nabídnou své regionální produkty, slezské speciality, občerstvení, vlastní výrobky a mnoho dalšího.

https://vanoce-silvestr.cz/vanocni-trhy/opava/