Exkurze do infocentra Dlouhé stráně

1.6.2018, 8:00 – 31.8.2018, 16:00

Exkurze se konají celoročně od 8:00 do 16:00 (poslední prohlídka začíná v 16:00 hod.) vždy po předchozím objednání.

Speciální autobus přiveze návštěvníky z Koutů nad Desnou do areálu elektrárny, kde v Infocentru shlédnou film a poslechnou si výklad průvodce. Společně navštíví podzemí a kavernu elektrárny, poté se autobusem přesunou k dolní nádrži a pak zpět do Koutů. 2x denně (v 11:00 a 14:00) jsou vypravovány exkurze až na horní nádrž. Případně je možné se k horní nádrži dostat lanovkou z areálu Kouty, lanovka přiblíží k horní nádrži na vzdálenost 4 km.

Nabídka provozovatele Infocentra- firmy K3 Sport

Půjčovna koloběžek přímo u horní nádrže Dlouhé stráně
Jedinečná možnost nevšedního zážitku při nejdelším sjezdu na koloběžkách v ČR (17 km). Cesta dolů od horní nádrže může být ještě dobrodružnější. Sjezd končí v lyžařském areálu Kouty. Můžete si užít výhledy na hlavní masiv Jeseníků, dále průjezd kolem dolní nádrže a na závěr sjezd lesním kaňonem řeky Desná.

Naučná stezka Rysí skála
Naučnou stezku s krásnou vyhlídkou ocení zejména vaše děti. Tvoří ji dřevěné plastiky zvířat a lesních bytostí, chýše Praděda, doupě rysice, interaktivní prvky a hry pro děti. Stezka začíná u horní stanice lanovky a délka trasy je 2 km.

Rozhledna Na Medvědí hoře
Dvacetimetrová rozhledna nabízí výhledy na Šumperk, údolí Desné, masiv Králického Sněžníku i hřeben Hrubého Jeseníku. Rozhledna je postavena u horní stanice lanovky. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 15-ti metrů a vystoupáte na ni po 96 schodech.

Vodopád na Borovém potoce (Borový vodopád)
Vodopád je vysoký něco málo přes 8 metrů, pod ním následují menší kaskády, které jsou po 15 metrech zakončeny 2 metry vysokým vodopádem. Trasa vede z Koutů nad Desnou po modré turistické značce. Trasa je dlouhá asi 3 km.

Bowling
V lyžařském areálu Kouty je možnost rezervovat si bowling. Nabízíme 2 bowlingové dráhy a vlastním barem.

Bike park
Díky 4 tratím, jejichž délka přesahuje 21 km, je Bike park Kouty největším na Moravě. Součástí je i vybavená půjčovna a servis.