Milešovka - pěšky za jedním z nejkrásnějších rozhledů na světě

26.6.2016, 9:15 – 18:00

Pojďme si vyšlápnout na nejvyšší horu Českého středohoří Milešovku 837 m, odkud je jeden z nejkrásnějších rozhledů nejen u nás, ale i na světě. Hora své okolí převyšuje o 350 metrů a na jejím vrcholu je rozhledna. 

Pohodový pěší výlet na nejvyšší horu Českého středohoří

Vidět je České středohoří, Krkonoše, Ještěd, Krušné hory, Šumava a někdy prý dokonce i Alpy. Cestou zpátky se ještě podíváme na zříceninu hradu Oparno.

Sejdeme se v 9:15 na zastávce autobusu Praha - Nádraží Holešovice.

Cestou tam pojedeme autobusem (odjezd 9:30) do obce Bořislav, cestou zpátky vlakem z obce Oparno (17:38), příp. Malé Žernoseky, pokud se rozhodneme výlet protáhnout.

Trasa Bořislav – Milešovka – Oparno má cca 12 km, ale převýšení téměř 600 mtrasa Milešovka

Případné prodloužení pokud bude čas, chuť, energie a počasí: Oparno – Malé Žernoseky cca 4 km po rovině: trasa prodloužení

Půjdeme pohodovým tempem.

Na vrcholu Milešovky je kiosek, ale restaurace po cestě nebudou, takže si vezměte s sebou jídlo a pití na celý den. V případě chuti můžeme navštívit hospůdku na konci výletu v Oparnu nebo Malých Žernosekách.

Turistické vizitky: Milešovka, Rozhledna Milešovka, Chata Milešovka, Hrad Oparno, Černodolský mlýn.

Turistické známky: Milešovka, Hrad Oparno.

Nováčci jsou zváni a vítáni!

Jako upoutávku přidávám odkaz na fotky z jednoho z minulých výletů, který jsem organizovala: Voděradské bučiny a rozhledna Skalka

Sledujte web den před akcí kvůli aktuálním informacím:

Pokud nás bude víc, zvážila bych změnu trasy s dopravou vlakem, může se tedy změnit čas a místo srazu. Případně volejte na telefon v hlavičce akce.

V případě špatného počasí si vyhrazuju právo výlet zrušit.