Nové Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku nabízí expozici života a díla světově uznávaného malíře pravěku a dobrodružství

1.1.2018 – 31.12.2019, 23:59

Na přelomu června a července 2011 byl ve Štramberku zahájen provoz nového muzea malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. Expozice, která byla od roku 1992 v budově bývalých masných krámů, resp. tržnice pod náměstím, se u příležitosti 30. výročí umělcova úmrtí (1. 7. 1981) přestěhovala blíže k místu, kde Zd. Burian ve Štramberku žil, tedy na náměstí samotné.

 Pro tyto účely byl rekonstruován půdní prostor městské budovy č. 31, kde do té doby sídlila expozitura Muzea Novojičínska. V současné době tedy obě muzea sídlí pod jednou střechou a jsou tak velkým lákadlem pro všechny ctitele historie a umění.

Nové Muzeum Zd. Buriana ve Štramberku nabízí expozici života a díla světově uznávaného malíře pravěku a dobrodružství, který část života prožil v tomto městě a jehož celoživotní inspirací se stala proslulá jeskyně Šipka. Expozice, která je celoročně přístupná, je tematicky obměňována tak, aby přinášela co možná nejkomplexnější pohled na Burianovo dílo. Výstavy originálů i reprodukcí jsou doplněny nabídkou aktuálně vydávané literatury s malířovými ilustracemi.

Otevírací doba

Listopad-Březen: Út-Ne 9-12, 13-16 hod.
Duben-Říjen: Út-Ne 9-12, 13-17 hod.

Vstupné

Expozice Muzea Zd. Buriana a Muzea Novojičínska

Děti do 6 let: zdarma
Děti, studenti, senioři, ZTP:     20,- Kč
Dospělí:     50,- Kč

Expozice Muzea Zd. Buriana s výstavou "Zdeněk Burian a jeho svět / Cesta do pravěku"

Děti do 6 let:  zdarma
Děti, studenti, senioři, ZTP:     15,- Kč
Dospělí:    30,- Kč